Dijital Ölümsüzlükle 100 Yıl Sonra Torunlarınıza Tavsiye Verebileceksiniz

Teknolojinin sunmuş olduğu yapay zeka ve sanal gerçeklik, teknoloji şirketlerinin yeni bir alana girmesine neden oldu. Bu şirketler, ilgili teknolojileri kullanarak ölmüş insanların temsillerini geri getiriyor. Böylece kişi, dijital...

Yayınlanma:
Dijital Ölümsüzlükle 100 Yıl Sonra Torunlarınıza Tavsiye Verebileceksiniz

Teknolojinin sunmuş olduğu yapay zeka ve sanal gerçeklik, teknoloji şirketlerinin yeni bir alana girmesine neden oldu. Bu şirketler, ilgili teknolojileri kullanarak ölmüş insanların temsillerini geri getiriyor. Böylece kişi, dijital anlamda ölümsüz oluyor.

ABD’li HereAfter AI uygulaması, bunu başarılı şekilde yapıyor. Kullanıcıların, yaşamlarına dair konuşmalarını kaydetmelerini isteyen uygulama, işitsel kayıtlara ek olarak görsel kayıtları da kullanıyor. Böylece dijital formdaki ve LifeStory Avatar denilen sanal versiyon oluşturuluyor.

Dijital Ölümsüzlük Artık Mümkün

Bu şekilde işitsel ve görsel temsilleri kullanarak oluşturulan avatar ile dijital anlamda ölümsüz olmak mümkün. İlgili avatar ile 100 yıl sonra gelecek torunlarınıza tavsiyeler verebilecek, pandemi dönemini anlatabilecek ve onların sorularını cevaplayabileceksiniz.

Bahsedilenlerin arkasında yapay zeka ve sanal gerçeklik bulunuyor. İlgili firmaların henüz yeni yeni ortaya çıkmaya başladığı düşünüldüğünce, yakın gelecekte çok daha etkili sonuçları almak mümkün olacaktır.

StoryFile, bu noktadaki bir diğer seçenek. Bu uygulamada anılarınızı bir video olarak kaydediyor ve siz öldükten sonra geride kalanlarla yüz yüze konuşmalar yapabiliyorsunuz. Bu teknoloji, yakın zamanda iki ünlü ismin cenazesinde kullanıldı.

Bunlardan ilki ABD’li aktör Ed Asner. Asner’in dijital formu, cenazesinde yas tutanlarla sohbet etti. Kulağa biraz garip gelse de, teknolojinin geldiği noktayı göstermesi ve dijital ölümsüzlüğü ortaya koyması bakımından önemli bir örnek. Diğer örnekte ise ölen şirket CEO’sunun annesi Marina Smith, cenazesinde interaktif olarak göründü. Bu da son derece ilginç bir deneyine neden oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.