Diriliş Ertuğrul'a Ebu Mansur karakteri ile giren Burak Hakkı kimdir, nerelidir? Filmleri ve dizileri

Diriliş Ertuğrul dizisine Ebu Mansur rolü ile ünlü oyuncu ve model Burak Hakkı dahil oluyor. Peki Burak Hakkı kimdir? Burak Hakkı nerelidir? Filmleri ve dizileri nelerdir? İşte detaylar ve başarılı oyuncu hakkında bilgiler.

Yayınlanma:
Diriliş Ertuğrul'a Ebu Mansur karakteri ile giren Burak Hakkı kimdir, nerelidir? Filmleri ve dizileri

23 Mayıs 1972 yılında dünyaya gelen Burak Hakkı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü'nden mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 10 yıl modellik ve mankenlik yapan Burak Hakkı, 1000'den fazla defile tanıtım ve organizasyonlarda boy gösterdi. Öte yandan Burak Hakkı, 16 reklam filminde rol almış ve birçok yarışma da mankenlik dalında Türkiye'yi temsil etmiştir.

1995-2003 yılları arasında zaman zaman İtalya, Almanya, Avusturya, Fransa ve İsviçre başta olmak üzere farklı ajans ve modacılarla da çalışma fırsatı bulmuştur.

Sibel Can'ın Kanasın adlı klibinde rol alması modellik dışında da tanınmasını sağlamıştır, 2000 yılında oyunculuğa başlayan Hakkı, 2001 senesinde kendisi gibi model ve dizi oyuncusu olan Sema Şimşek ile dünya evine girdi. 25 Ocak 2008 dünyaya gelen Rüzgar adında bir oğulları olan çift, 2012 yılında boşanmıştır.

Aldığı Ödüller

1994 yılında yapılan Best Model of Turkey yarışmasında 1. olan Burak Hakkı, Avustralya'da 1995 yılında yapılan Manhunt International yarışmasında 4. ve en iyi fotomodel seçilmiştir. Öte yandan Burak Hakkı, Tunus'da 1997 yılında yapılan Top Meditteranie yarışmasında Türkiye'yi temsil etmiş ve 2. olmuştur.

Oynadığı Filmler

Dünyayı Kurtaran Adam'ın Oğlu: Gökmen, O Kadın: Bülent, Semum: Volkan Karaca

Diziler

Aşk Aynı Adreste, Zehirli Çiçek Ekrem, Günah Tahsin, Gurbet Kadını Murat, 2005 Yeniden Çalıkuşu Kenan, Son Yüzleşme, Kaybolan Yıllar Ali, Dudaktan Kalbe Hüseyin Kenan Gün, 2009 Küçük Kadınlar Doğan, Maskeli Balo Mehmet Kılıç, Kızım Nerede Kaan, 2012-2013 Yer Gök Aşk Ali Ömer, 3 Arkadaş Galip Bey

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.