Dış Basında Anayasa Değişikliği Referandumu Geniş Yer Buldu

Türkiye genelinde 55 milyon seçenin gittiği ve evet kararının çıktığı referandum, Türkiye'de olduğu kadar dünya basınında da geniş yer buldu. İşte dış basında 16 Nisan referandumu.

Yayınlanma:
Dış Basında Anayasa Değişikliği Referandumu Geniş Yer Buldu

Türkiye'de beklenen gerçekleşti ve 18 maddelik anayasa değişikliği teklifi halkın onayından geçti. Referandum halk oylaması sonucu Türkiye'nin yanı sıra dünya basınında da geniş yer buldu.

Dış basının da yakından takip ettiği Türkiye anayasa değişikliği referandum sonuçları açıklandı ve yüzde 51.4'lük bir üstünlük ile evet cephesi ipi göğüsledi. Dış basında da referandum geniş yer buldu. İşte dış basında yer alan Türkiye referandumu haberleri.

Independent: İngiltere'nin önde gelen yayın kuruluşu"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçleri toplayacak seçimde zafer ilan etti" başlığı ile haber duyurdu.

The Guardian: İngiltere'nin bir diğer önemli kuruluşu, ilk sonuçların açıklanması ile, 'Erdoğan gücünü artırdı' başlığı atarken, anayasadaki değişikliğin 1923'ten bu yana meydana gelen en köklü değişiklik olduğunu belirtti.

BBC: İngiltere'nin bir diğer önemli kuruluşu BBC, 'Erdoğan'ın evet cephesi önde' başlığı ile haberi duyurdu.

CNN International: ABD merkezli CNN International, "Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geniş kapsamlı yetki vermek için sandık başında' manşeti ile haberi duyurdu.

Washington Post: Bir diğer ABD kuruluşu, "Türkiye'nin Erdoğan'ı yetkilerini genişletmek için referandumda zafer ilan etti ancak muhalefet partilerini bu sonuca itiraz etti" başlığını attı.

Financal Times: ABD yayın kuruluşu, "Türkiye lideri Erdoğan, referandumla ilgili zafer ilan etti" başlığını attı.

Bild: Alman Bild gazetesi, 'Sonucu belli olmayan oyun' başlığını atarken, 'Türkiye'de yüzde 54 evet’ dedi' ifadelerini kullandı. Gazetenin internet sitesi referandum sonuçlarını canlı olarak kamuoyuna aktardı.

Le Figaro: Fransız gazete internet sitesinde yayınladığı haberde Türkiye’de sandıkların yüzde 90’ının açıldığını, buna göre 55 milyon Türk seçmenin yüzde 52.7 oranında Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin artırılması yönünde karar kıldığını açıkladı.

Al-Jazeera: "Türkiye'deki referandumda AK Parti zafer ilan etti" başlığı ile haberi duyurdu.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.