Dışarıdan aldığımız sebze ve meyveleri nasıl yıkayıp muhafaza etmeliyiz?

Corona virüsten korunmak için pazardan manavdan ve marketten aldığımız sebzeleri nasıl yıkamalıyız?

Yayınlanma:
Dışarıdan aldığımız sebze ve meyveleri nasıl yıkayıp muhafaza etmeliyiz?

Dünyayı saran koronavirüs salgını nedeni ile eve aldığımız yiyecekleri aldıktan sonra temizlemeden yemek sağlığınız açısından tehdit olabilir. Korona virüs etkisini göstermeye devam ederken bizler de korunmaya çalışacağız. Aldığımız sebze meyveleri yeterince temiz olduğunu anladıktan sonra dolaba kaldırmalıyız.

Sebze ve meyvelerde bulunan kimyasallarla birlikte aklımıza takılan aldığımız  yiyeceklerde virüs var mı diye düşünmeden edemiyor insanlar.

Pazar ve manavlardan aldığınız ürünleri nasıl yıkamalıyız?

Sebze ve meyveler aldıktan sonra bol su ile yıkanmalıdır. Meyve ve sebzeleri geniş kaba alarak  bir miktar beyaz sirke dökün ve yiyeceklerinizi 10 dk içinde bekletin daha sonra  sade su ile tekrar yıkayın ve  kuruladıktan sonra dolaba kaldırın.

Evde Dezenfekten ve Sirke Nasıl Hazırlanır ?

Özellikle marul maydonoz gibi yeşilliklerinizi  ilk olarak temiz su ile bir kez yıkayın daha sonra geniş kaba su doldurun ve içine beyaz sirke dökün bir tatlı kaşığı  karbonat dökün ve  15 dk bekletin  daha sonra yıkayın sade suda ve bir süzgece alıp yarım saat bekletip dolaba kaldırabilirsiniz.

Marketlerden aldığınız paketli ürünleri sabunlu su ile yıkayıp kurulayın yada aldığınız paketli ürünleri , bakliyatlarınızı erzak kabına boşaltabilirsiniz daha güvenli olacaktır.

Çarşı ve pazar , manav gibi yerlerde virüs taşıyan insanlar hapşurup öksürdüklerin de meyve sebzelere virüs bulaşabilir bu virüsler bir kaç saat üzerinde durur bunun için en büyük önlem titizlikle yıkamaktır.

Meyve ve sebzelerinizi alırken taze olmasına dikkat edilmelidir. Çürük , ezik ,lekeli ürünleri almayınız.

Çarşı ve pazara çok acil işiniz olmadıkça çıkmayınız çıktığınızda da sakin kalabalık olmasına dikkat edin.  Sosyal mesafenizi koruyun en az bir metreden fazla yaklaşmayın  sebze meyvelerinizi aldıktan sonra yüzünüze dokunmayın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.