Diyanet Açıkladı : Teravih Namazı Evde Kılınabilir

Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş "Ramazan ve Teravih namazıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Erbaş ramazandan önce tüm vatandaşın kan bağışında bulunmaya davet ediyorum dedi. Erbaş fitrelerin faturalı ve faturasız tüm...

Yayınlanma:
Diyanet Açıkladı : Teravih Namazı Evde Kılınabilir

Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş "Ramazan ve Teravih namazıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Erbaş ramazandan önce tüm vatandaşın kan bağışında bulunmaya davet ediyorum dedi. Erbaş fitrelerin faturalı ve faturasız tüm hatlardan 5601'e SMS ile verebileceğini duyurdu. Erbaş , orucun bağışıklığı arttırdığının bilimsel olarak kanıtlandığını , orucun tutulacağını söyledi. Erbaş kan stoklarının azaldığını hatırlatarak kan bağışında bulunulmasını istedi.

Ali Erbaş, "Bugün bir yanda salgın hastalık , korku, endişe, diğer yanda savaş, açlık , şiddet ve vahşetin kıskacında inleyen insanlık Allah'ın varlık ve tabiat için koyduğu ölçülerin bozulmasındaki sorumluluğunu muhasebe etmek zorundadır." İfadelerini kullandı.

Camilerde Mukabele dinlemekten mahrum kalınan  günlerde 30 gün boyunca farklı hafız ve tarafından Diyanet TV 'de yayınlanacak. Öğlen ve Teravih vakitlerinde ramazan programları yapılacak.

Herkes evinde ailesiyle teravih namazlarını kılabilir. Çünkü teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen bir namazdır. diyerek belirtildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.