Diyanet En Az Lise Mezunu 455 Personel Alımı Yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlana son dakika ilanında en az lise mezunu 455 personel alımı yapılacağı belirtildi. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuru şartları, başvuru tarihi ve şekli.

Yayınlanma:
Diyanet En Az Lise Mezunu 455 Personel Alımı Yapıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. DİB tarafından Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanan ilanda en az lise mezunu 415 personel alımı yapılacağı belirtildi.

Diyanet tarafından yayımlanan personel alım ilanında, İlahiyat Fakültesi+Hafız olarak 20, İlahiyat Fakültesi mezunu 250, İlahiyat Ön lisans+Diğer Lisans+Hafız olarak 5, İlahiyat Ön lisans+Diğer Lisans mezunu 5, İlahiyat Ön lisans+Hafız olarak 5, İlahiyat Ön lisans mezunu 5, İ.H.L+Diğer Lisans+Hafız mezunu 5, İ.H.L+Diğer Lisans mezunu 5, İ.H.L+Diğer Ön lisans+Hafız olarak 5, İ.H.L+Diğer Ön lisans mezunu 5, İ.H.L+Hafız olarak 100, İ.H.L mezunu olarak 5 personel alımı yapılacağı belirtildi.

Başvuru Şartları

# 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

# Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,

# İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak,

# Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,

# Lisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP124; Önlisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP123; Ortaöğretim mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak,

# İmam hatip olarak görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

Başvuru

İlgili alıma başvurular 21 Nisan günü başlayacak olup, son başvuru tarihi 28 Nisan saat 16.30 olarak belirlendi. Alıma başvuruda bulunacak adayların başvurularını (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/)  adresi üzerinden online olarak yapması gerekmektedir. Başvurusunu internet üzerinden yapan adaylar, aşağıda yazan evraklarla birlikte en yakın il müdürlüğüne giderek başvurusunu tamamlaması gerekmektedir.

İstenen Evraklar

# T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi,

# Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi),

# KPSS sonuç belgesi,

# Hafızlık Belgesi (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),

# Adayın; sabıka kaydı, askerlik durumu ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.