Diyanet İşleri Başkanlığından 80 Personel Alımı Yapılacağı Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığında çalışmak isteyenleri mutlu eden haber geldi. Başkanlık tarafından yapılan açıklamada 80 personel alımı yapılacak olduğu söylendi.

Yayınlanma:
Diyanet İşleri Başkanlığından 80  Personel Alımı Yapılacağı Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli olmak üzere 80 personeli bünyesine dahil edecek. Personel alımlarının yapılacak olduğuna dair açıklama yapılırken alımlarda kamu personel B grubu sınav puanlarına göre olacağı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığından 80 Personel Alım Müjdesi!

Diyanet İşleri Başkanlığından 80 personel alım müjdesi geldi. Böylelikle Diyanet İşleri Başkanlığında çalışmayı umut edenlerin beklediği ilanın gelmesinden sonra iş sahibi olma imkanına sahip olunacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan açıklamasına yer verilmesinden sonra iş sahibi olmak isteyenler için sorgulanan konulardan biri de ne kadar alım yapılacağına ilişkin oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 80 personel alımlarının yapılacağı ile ilgili açıklamaya yer verildi.

ASlım süreçlerinde başvuru sahipleri için bakılacak önemli şartlardan biri de KPSS B grubu puanları olacak. Puanlama ile ilgili taban verilmezken, puan türüne bağlı olarak personel alım yapılacak olduğu da belirtildi. Böylelikle KPSS girmiş ve iyi derece de diyebileceğimiz bir puan türünü almış olan başvuru sahiplerinin de alım süreçlerinde şansı olacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alım Şartları Ne Oldu?

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alım başvuruları yapacak kişiler şartları da yakından sorguluyor. Çünkü başvuru için yeterli bir uygunluğa sahip olmak adaylar açısından son derece önemli. Her açılan ilanda olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından personel alımlarına dair merak edilen tüm şartlar belli oldu. Bu şartlar neler olduğunu öğrenmek isteyen adaylar için şu şekilde ifade edebilmemiz mümkün;

  • KPSS önlisans ve lisans grubundakiler başvurularını yapabilecek. İstenen puan türü en az 50 olurken, yukarıya doğru bir sıralama yapılacak
  • Türkiye Cumhuriyeti bireyi olmak
  • Kamu haklarından mahrum kalmamış olması
  • Sağlık sorunlarının olmaması
  • 18 yaşını doldurmuş ve 40 yaşından büyük olmamak
  • Tam zamanlı çalışmaya engel bir durumun olmaması
  • İlana başvurularını yapacak olan erkek adayların askerlikle ilgili bir ilişiği olmaması

Tüm bu şartları kapsayanların alımları yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı resmi adresi üzerinden başvurular yapılabilir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.