Diyarbakır Saldırısının Bilançosu Açıklandı; 3 Ölü, 45 Yaralı

Diyarbakır'da bugün saat 16.30 civarında yaşanan patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var. Resmi kaynaklardan açıklama geldi.

Yayınlanma:
Diyarbakır Saldırısının Bilançosu Açıklandı; 3 Ölü, 45 Yaralı

Diyarbakır Valiliği resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Diyarbakır'ın Batıkent kavşağı mevkisinde bugün saat 16.30'da bomba yüklü araçla yapılan saldırıda on ikisi polis otuz üçü sivil toplam 45 kişisin yaralandığını ve üç kişinin de yaşamını yitirdiği bilgisini geçti.

Yapılan açıklamanın tam metni şöyle;

"Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle göz altına alınan BTÖ mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında, saat 16.30 dolaylarında, Batıkent kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştı.

Olayda 12 polis 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmişti.

Yapılan kimlik tespiti sonucunda, yaşamını kaybeden şahısların doktor raporu almak için polis memurları tarafından hastaneye götürülen şüpheliler olduğu belirlenmiştir.

Ayrıca olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan 16 kişi tedavileri tamamlanarak saat 19.00 itibariyle taburcu edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.