Diyarbakır Valisi olarak atanan Hasan Basri Güzeloğlu kimdir, nerelidir?

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır Valisi olarak atanan Hasan Basri Güzeloğlu kimdir? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Diyarbakır Valisi olarak atanan Hasan Basri Güzeloğlu kimdir, nerelidir?

Yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Valisi olarak atandı.

Hasan Basri Güzeloğlu Kimdir?

Hasan Basri Güzeloğlu 22 Eylül 1964 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Türk bürokrat.Eski kaymakamlardan Kadir Güzeloğlu'nun oğludur.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1985 yılında birincilikle mezun oldu. Siverek, Simav İlçelerinde Kaymakam Vekilliği, Türkoğlu, Baskil, Güroymak, Ulukışla, Menderes ilçelerinde kaymakamlık, Gümüşhane ve Karaman 'da valilik yapmıştır. 24 Nisan 2006 tarihinde Samsun valiliğine atanan Güzeloğlu buradaki görevini 2010 yılının Haziran ayına kadar sürdürmüş ve 13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Mersin Valiliğine atanmıştır. Mersin'de de 4 yıllık görevini tamamlamış 15 Eylül 2014 tarih ve 6780 nolu müşterek kararname ile Kocaeli valiliğine atanmıştır. 27 Eylül 2014'te Mersin'deki görevinden ayrılarak 1 Ekim 2014 tarihinde Kocaeli Valiliğindeki görevine başlamıştır. Evli ve 2 çocuk babası olan Güzeloğlu'nun, yayımlanmamış bir adet sosyolojik araştırması bulunmakta ve İngilizce bilmektedir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.