Diyarbakır'da Aralarında Rütbelilerin de Olduğu 129 Polis Açığa Alındı

Diyarbakır'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında 129 polis açığa alındı. Öte yandan 125 polis ise görevlerine iade edildi.

Yayınlanma:
Diyarbakır'da Aralarında Rütbelilerin de Olduğu 129 Polis Açığa Alındı

Ülke genelinde, darbe girişimi sonrasında başlatılan ve kararlılıkla devam eden FETÖ soruşturması kapsamında EGM'den yapılan son açıklamada bugün itibariyle hakkında açığa alınmaları kararı verilen 3 bin 181 emniyet teşkilatı çalışanının görevlerine iade edilmeleri, ayrıca yapılan incelemelerde 2 bin 205 teşkilat çalışanı polisin de açığa alınmaları kararının alındığı belirtildi. Bu kapsamda ise Diyarbakır'da 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY soruşturmasında, aralarında şube müdürlerinin de bulunduğu 129 polis açığa alınırken, daha önce açığa alınan ve soruşturması sona eren 125 polisin ise görevlerine döndüğü belirtildi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görev yapmakta olan ve aralarında 3 şube müdürü, 2 Başkomiser, 15 komiserin de bulunduğu 129 polis hakkında açığa alınmaları kararı alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görevli iken İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce açığa alınan ve haklarındaki soruşturma tamamlanan 125 polisin ise görevine iade edildiği belirtildi.

EGM'den Gelen Açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle daha önce görevden uzaklaştırılan ancak durumu tekrar değerlendirilen 3 bin 181 emniyet teşkilatı mensubu görevine iade edilmiş, aynı kapsamda 2 bin 205 emniyet teşkilatı mensubu ise görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Gündem haberlerinden, yerel haberlerden, terör operasyonu haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Diyarbakır

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.