Diyarbakır'daki Patlamada Şehit Sayısı 2'ye Çıktı: Sivil Memur Cengiz Tekin Şehit Oldu

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar İlçesinde bugün meydana gelen patlamada şehit sayısı 2'ye çıktı. Hastanede tedavisine devam edilen sivil memur Cengiz Tekin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Diyarbakır'daki Patlamada Şehit Sayısı 2'ye Çıktı: Sivil Memur Cengiz Tekin Şehit Oldu

Diyarbakır'da meydana gelen patlamada yaralananlardan biri daha hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan, İl Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinin yer aldığı Emniyet Ek Binası alanı içerisinde, Bakım- Onarım Şube Müdürlüğü'ne ait tamir atölyesinde bugün sabah saatlerinde meydana gelen patlamada şehit sayısı 2'ye yükseldi. Patlamanın ardından Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralılardan sivil memur Cengiz Tekin de doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. Böylece sivil memurlar Yunus Elaltunterin ile Cengiz Tekin'in şehit olduğu patlamada yaralanan 3 personelin ise tedavileri sürdürülüyor.

Şehit Cengiz Tekin için yarın sabah Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenleneceği belirtildi.

Vali Olay Yerinde İnceleme Yaptı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, patlamanın meydana geldiği Emniyet Müdürlüğü ek binasında incelemelerde bulundu. Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden ile birlikte Emniyet Müdürlüğü ek birimleri içerisinde yeralan Bakım Onarım Şube Müdürlüğü'ne ait tamir atölyesinde incelemelerde bulunan Vali Aksoy, buradaki görevlilerden bilgi aldı.

Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra patlamanın yaşandığı bölgede zarar gören esnafı ziyaret etti. Esnafa geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Aksoy, işyerlerinde meydana gelen hasarın da en kısa sürede telafi edileceğini söyledi. Aksoy ve beraberindekiler daha sonra, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Hastanesi'inde tedavi gören yaralı sivil ve emniyet personelini ziyaret etti, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

5haber.com  |   Diyarbakır

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.