Diyarbakır'daki Patlamada Yaralanan Polis Memuru Burhan Mercan Şehit Oldu

Diyarbakır'da bugün meydana gelen patlamada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan polis memuru Burhan Mercan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Diyarbakır'daki Patlamada Yaralanan Polis Memuru Burhan Mercan Şehit Oldu

Bugün Diyarbakır'da meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü Ek Bina içerisindeki makine ikmal bölümünde meydana gelen patlamada ağır yaralanan polis memuru Burhan Mercan, tedavi gördüğü Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Ek Binası'nda doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece patlamada şehit sayısı 3'e yükselmiş oldu.

Şehit olan polis memuru Burhan Mercan ve sivil personel Cengiz Tekin için, yarın Emniyet Müdürüğü'nün yeni binasında cenaze töreni düzenlenecek.

Patlamada yaralanan diğer 2 kişinin tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Patlamada Tünel İddiası

Bazı 'güvenlik uzmanı' kişilerin sosyal medya hesaplarında, açılan tünel ve çıkarıldığı belirtilen toprak dolu torbaların fotoğrafları yayımlandı. Bu hesaplardan yapılan paylaşımlardaki fotoğraflarda, açıldığı iddia edilen tünelin bir ucunun olduğu inşaatın alt katındaki odanın duvarlarında terör örgütü PKK ile ilgili yazıların bulunduğu ve içerisinde toprak olan torbaların üst üste konulduğu görüldü. Yine aynı hesaplardaki iddiaya göre, yaklaşık 15 metre uzunluğunda tünel kazılmış.

Yetkililer, paylaşılan fotoğraflar ve tünel iddiaları ile ilgili incelemenin sürdüğünü, daha sonra gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin patlama bölgesinde çalışmaları devam ederken, tünel kazıldığı iddia edilen Bakım- Onarım Şube Müdürlüğü'ne ait tamir atölyesinde bakan tarafta bulunan binaların olduğu bölgeye polis sivillerin giriş çıkışına izin vermediği görüldü.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.