Diyetisyen Olmak ve Diyetisyeni Anlamak Konferansı

Gaziantep’te Baklavasız Diyet Olmaz.Zirve Üniversitesi'nde Diyetisyen Olmak, Diyetisyeni Anlamak’ adlı konferans düzenlendi. Beslenme Günlüğü Kulübü tarafından organize edilen konferansa Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri...

Yayınlanma:
Diyetisyen Olmak ve Diyetisyeni Anlamak Konferansı

Gaziantep’te Baklavasız Diyet Olmaz.

Zirve Üniversitesi'nde Diyetisyen Olmak, Diyetisyeni Anlamak’ adlı konferans düzenlendi. Beslenme Günlüğü Kulübü tarafından organize edilen konferansa Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Erbağcı, Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vahap Aktaş, ünlü diyetisyenler Seren Aksüs ve Güneş Aksüs ayrıca akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Erbağcı, “Zirve Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünün 300 m2 lik mutfak laboratuvar mevcut. Laboratuvarımız 13 üniteden oluşuyor. Türkiye standartlarının üzerinde olan laboratuvarımızda aynı anda 100 öğrenci uygulama yapabiliyor. Teorik eğitimin yanında pratik eğitim bizim için oldukça önemli. Öğrencilerimizin mezun olmadan önce mesleki donanımlarını uygulamalı laboratuvarda edinerek meslek hayatına bir adım önde başlıyor.” diye konuştu.

Diyet verirken katı kurallarının olmadığını dile getiren Güneş Aksüs, “Seren zor bir diyetisyen sıkı bir diyetisyendir. Ama kilo kontrolüyse Seren hedef odaklı çalışır bu yüzden yasakta koyuyor bazen bunu sakın yeme dediği de oluyor. Benimle keyifle zayıflarsınız, Seren ile kesin zayıflarsınız Ben daha anı yaşama üzerine davranıyorum. Çok önemli bir günse tadını çıkar diyorum. Bazen karşımda ki yemeyim diyor ben hayır mutlaka ye diyorum. Çünkü ben bazı anların kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ama kişiye göre de değişiyor. Genelde bana kendini emanet ediyorsa ben tadını çıkar nasıl olsa kilo gidiyor diyorum. Rakamlara bakmamak kalıcı ve gerçekçi geliyor bana. Örneğin Gaziantep’te baklavasız diyet olmaz. “ dedi.

Diyetisyenlikte bilgi kirliliğinin çok fazla olduğunu belirten Seren Aksüs, “Bu da tesadüfen olan bir şey değildir. Gayet bilinçli yapılan bir şeydir. Biz önce danışanlara bildiklerini unuttururuz. Arada doğru bilgi varsa buna devam et deriz. Kilo vermek için oturduğum yerden pasta yiyeyim, spor yapmayım diyerek kilo vermek bana göre değil böyle bir şey vaat eden varsa o ben değilim. Bilimsel gerçek. Bizim mesleğin iyi taraflarından biri de budur pozitif bilim. Kanıta dayalı tıp deniyor buna burada bilimsel bir gerçek var. Diğer türlüsü yok öyle kilo verilmez. Ama keyifli kısmı tabi ki de ayrı bir şey. Diyet yapmak keyifli hale getirilebilir. Kolay değildir. Bunu yaparken bireye hedef koymazsan, yaptığına inanır. Kilo veremez. Bireye sağlıklı yaşaması için gerekenleri anlatmamız lazım.” dedi.

Bir şeyleri başarmak için hayal kurun ve peşinden koşun diyen Seren Aksüs, “İlla her zaman hayallerin gerçekleşmesi gerekmiyor. Ama siz onu düşünürseniz çekim yasası deniyor buna gitgide size yaklaşmaya başlıyor. Şenlik yapmak istedik ve dünya da ve Türkiye de ilk olan diyet şenliği yaptık. Burada herkese diyet yapmanın çok şenlikli olduğunu bir yasaklar bütünü olmadığını anlattık. Sağlıklı seçeneklerle hayatını devam ettirebileceğini gösterdik. Diyet dönemsel yapılabilecek bir şey değildir yaşam boyunca kazanılır. Bunun yansıması çok iyi oldu. Bu kafamızda bir buluttu gerçekleştirince herkes çok sevdi. Sen sağlıklı beslen ki ruh ve beden bir bütündür. Bedenin sağlıklı olsun ruhunda sağlıklı olsun.” diye konuştu.

Kendi hedeflerinizi şimdiden oluşturun diyen Güneş Aksüs, “Gazete de yazıyor olmak benim çocukluğumdan beri istediğim bir şeydi. Bunu yapacağımı zaten biliyordum ama hangi konuda yazacağımı bilmiyordum. Çok istediğin zaman karşılaşıyorsun bir şekilde. Hürriyette yazabilme şansım oldu o zamanlar bir yıllık diyetisyendim yazıma güvendikleri için bana köşe vermişlerdi. Benim için çok hızlı bir ilerlemeydi. Diyetisyenlikte önünüz çok açık. Siz yeter ki ne yapmak istediğinize karar verin. Zirve Üniversitesinde çok güzel bir eğitim imkanı alıyorsunuz bunu çok iyi değerlendirin. Zirve Üniversitesine bizleri sizinle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz.” Dedi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.