DOĞALGAZ FATURASI FAZLA GELENLER İÇİN TASARRUF YÖNTEMLERİ

Doğalgaz faturası düşürme yöntemleri nelerdir ?

Yayınlanma:
DOĞALGAZ FATURASI FAZLA GELENLER İÇİN TASARRUF YÖNTEMLERİ

Havaların soğumasıyla ülkemizde yer yer yağmur ve kar yağışı nedeni ile kombilerin ısı ayarı yükseltildi. Bu ay ev ve iş yerlerine doğalgaz faturasının beklenenden daha fazla gelmesi tepkiye neden oldu.

Temiz ve güvenilir bir enerji kaynağı olmasıyla Türkiye'nin dışa bağımlı olduğu doğalgaz gelen fatura ile vatandaşları ödemekte zorladı.

Doğalgaz faturası fazla gelenler için tasarruf konusunda faydalı olabilecek bazı yöntemler bulunmaktadır.

İlk olarak kullanımı yanlış olarak bilinen kombiyi aç kapa yapmak yanlış bir bilgidir. kombiyi aç kapa yapmak her seferinde daha çok enerji harcamasını sağlamaktır. Bunun yerine eviniz ısındığında kombiyi kısın düşük dereceye getirmek daha doğru bir yöntemdir.

Bunların yanı sıra kapı ve pencerelerin ısı kaçırmadığından emin olmalıyız hava girmesini önlemelisiniz. Kullanmadığınız odaların peteklerini kapatın

Peteklerin eşit şekilde ısı verdiğinden emin olun. tesisat boruları çok dirsekli ve kıvrımlı ise enerji harcaması fazla olur. Güneşli günlerde güneş gören perdeleri açarak içerinin ısı almasını sağlamak gerekir. perdelerinizi peteklerin üzerine gelmeyecek şekilde yerleştirin petekten gelen ısı kaybı olmasın, peteğin önüne koltuk sandalye gibi eşyaları yerleştirmeyin.

Gerçekten tasarruf etmek istiyorsanız binanıza ısı yalıtım yaptırın böylece daha iyi ısındığını göreceksiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.