Dolar 5 Nisan'a Hareketli Başladı (5 Nisan Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son dönemlerde düşüşe geçen dolar, önceki gün açıklanan enflasyon rakamları sonrasında tekrar yükselişe geçti. Peki dolar ne kadar oldu? Altın fiyatları nedir? Euro fiyatı ne kadar? Çeyrek altın kaç liradan satılıyor? Cumhuriyet altını ne kadar oldu? İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Dolar 5 Nisan'a Hareketli Başladı (5 Nisan Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Küresel piyasalarda dolar değer kaybetmeye devam ederken, bu durum, Türkiye piyasalarında ters etki yaratıyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping'in, bu hafta Perşembe günü gerçekleştireceği buluşmaları öncesinde, Kuzey Kore ülkesinin son günlerdeki tutumuna devam etmesi ve füze fırlatmalarını sürdürmesi ile küresel piyasalarda gerilemeye başlayan dolar, içeride beklentileri aşan enflasyon verisine bağlı olarak Türk Lirası karşısında yükselişine devam ediyor.

Geçtiğimiz gün açıklanan enflasyon rakamları sonrasında piyasalar hareketlenmişti. 2017 yılının ilk 3 aylık diliminde enflasyonun beklenenden fazla çıkması ile dolar son günlerdeki düşük seviyesini sona erdirdi ve tekrar yükselişe geçti. Haftaya 3.66 liraya dayanan dolar 3.6802 liraya kadar yükseldikten sonra, 3.6710 - 3.6750 lira arasında hareket etmeye başladı. Bugün ise dolar dolar 3.674 lira seviyesinde sabitlendi.

Öte yandan enflasyon verisi sonrası 3.89 liraya test eden euro ise 3.9316 lirayı test ettikten sonra, 3.91 - 3.92 lira arasında seyretmeye başladı.

Altın Fiyatları

Son dönemler ki yüksek seviyesini sürdüren altın ise bu fiyatlarda sabitlendi. Geçtiğimiz yılın son dönemlerinde düşük seviyede olan ancak daha sonra ciddi bir artışa giden altın piyasasında fiyatlar el yakıyor. Kapalı çarşıda altının gramı 148 lira seviyesinden işlem görmektedir. Çeyrek altın 236 liraya alıcı bulurken, 242 liraya da satışa sunulmaktadır. Yarım altın ise 473 liraya alınarak 485 liraya satılmaktadır. Cumhuriyet altını ise 980 liraya alınarak 995 liraya satılmaktadır. Öte yandan kapalı çarşıda altının ons fiyatı 1.254.83 seviyesinden işlem görmektedir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.