Dolar Fiyatında Ciddi Yükseliş (Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları9 Ocak 2017 ) | Son Dakika

Dolar ve altın fiyatları, son günlerdeki yükselişini sürdürüyor. Haftaya yüksek seviyelerden başlayan döviz kurları bu yükselişini sürdürdü. Piyasalardan alınan son verilere göre dolar ve euro kurları bir rekor daha kırarak tarihin en yüksek seviyesine kadar geldi. İşte piyasalarda son durum ve güncel fiyatlar.

Yayınlanma:
Dolar Fiyatında Ciddi Yükseliş (Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları9 Ocak 2017 ) | Son Dakika

Son dönemlerde sürekli olarak yükseliş içerisinde olan döviz kuru, piyasaların açıldığı ilk gün olan 9 Ocak Pazartesi günü yine rekor seviyelerde başladı. Küresel piyasalarda tırmanışını devam ettiren dolar ve parite etkisiyle yükselen euro, yeni haftaya yeni rekor düzeylere tırmanarak başladı.

Donald Trump'ın seçim galibiyeti ile başlayan süreçte, AP'nin Türkiye kararı ve yaşanan terör hadiseleri, döviz kurlarının TL karşısında değer kazanmaya devam etmesini sağladı. Son olarak geçtiğimiz haftayı 3.31 seviyesinden kapatan dolar ile, 3.82 seviyesinden geçtiğimiz hafta işlem bulan euro, 9 Ocak Pazartesi günü tırmanışını sürdürdü.

Dolar 3.73 lirayı, euro da 3.92 lirayı aşarak yeni tarihi rekor düzeylere tırmandı

Altın Fiyatları

Altın fiyatları da rekor seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Önceki haftalarda durgun bir görüntü çizen altın, son haftalarda yaşanan gelişmeler karşısında yükselişe geçti ve döviz kuru gibi rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Geçtiğimiz haftayı 136 lira seviyesinden kapatan altının gramı bu haftaya 140 seviyesinden başlangıç yaptı. Çeyrek altın ise 224 liraya alınıp 229 liraya satışa sunuluyor. Yarım altın 448 liraya alınırken 459 liraya, Cumhuriyet altını ise 928 liraya alınıp 942 liraya satılmakta, altının onsu ise 1.177.74 seviyesinden işlemini sürdürmektedir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.