Dolar Haftaya Düşüşle Başladı (6 Şubat Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Fed'in faiz kararını ertelemesi beklentileri, piyasalara haftanın ilk gününde rahat nefes aldırdı. Önceki hafta yüksek seviyelerde seyreden dolar yeni haftayı düşüşle açtı. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Dolar Haftaya Düşüşle Başladı (6 Şubat Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Piyasalar, ABD'den gelen son dakika haberleri ile normale dönmeye başladı. Yapılan son açıklamalar ile faiz artışının Haziran ayına kalabileceğine ilişkin beklentileri sonrasında dolar, yeni haftaya düşüşle başlangıç yaptı.

Merkez Bankası’nın müdahalesi sonrasında önceki hafta yükselişi durduran ve 3.80 lira seviyelerinden 3.70 lira sınırına kadar gerileyen dolar, yeni güne 3.6873 liradan, euro da 3.9746 liradan başlangıç yaptı.

ABD'de Cuma günü yapılan açıklamada, tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde artmasına karşın, işsizliğin beklentilerin hafif üzerinde gelmesi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mart ayında yapması beklenen faiz artışını Haziran'a çekebileceği olasılığı beklentileri yükseldi.

Fed'den faiz artışına ilişkin beklentinin üç ay ertelenmesi, euronun 1.0788 ile 1.08 dolara kadar yükselmesine neden oldu. Dolar, euro dışındaki sert paralar karşısında da gerileyince, Türkiye gibi gelişmekte olan piyasa para birimlerine göre de değer yitirdi.

Altın Fiyatları

Altın fiyatları ise yüksek seviyesini korumaya devam ediyor. Piyasalardan alınan son bilgilere göre altının gramı 145 lira seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın 231 liraya alınıp 237 liraya satışa sunulmakta, yarım altın 463 liraya alınıp 475 liraya satılmakta, Cumhuriyet altını ise 962 liraya alınıp 977 liraya satışa sunulmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.