Dolar ve Euro'da Flaş Düşüş (13 Nisan Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son dönemlerde dalgalı bir yol çizen dolar, düşüşe geçti. Doların aksi yönde altın fiyatları ise tırmanışını sürdürüyor. Peki dolar ne kadar? Altın fiyatları ne kadar? Cumhuriyet altını ne kadar oldu? Çeyrek altın yükseldi mi? İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Dolar ve Euro'da Flaş Düşüş (13 Nisan Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Geçtiğimiz günlerde küresel piyasaların hareketlenmesi ile yükselen dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları ile gerilemeye başladı. Dolar ve euroda gerileme görülürken, altın fiyatları da bunların tam aksi yönde yükselmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "çok güçlü bulduğunu" söylediği dolar, bu açıklamalar üzerine, küresel piyasalara paralel olarak Türk lirası karşısında da değer kaybederek 3.64 lira düzeyine indi.

ABD para birimi 3.6460 liraya kadar gerilerken, dolara karşı güçlenerek 1.0675 dolara kadar yükselen euro da, dün akşam saatlerinde indiği 3.88 liradan yükselişe geçerek 3.89 lirayı aştı ve 3.8991 lira seviyesinde sabitlendi. ABD Başkanı Donald Trump, Wall Street Journal Gazetesi ile söyleşisinde, ülkesinin para birimi doların "çok güçlü olduğunu" söyledi ve bu nedenle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını düşük tutmasını yeğlediğini açıkladı.

Trump'ın bu açıklamalarının ardından dolar başta Japon yeni ve euro olmak üzere küresel düzeyde themen üm para birimleri karşısında son dönemlerin en düşük düzeylerine çekildi.

Altın Fiyatları

Döviz kurlarının küresel piyasalarda değer kaybetmesine karşın altın fiyatları da son günlerdeki yükselişini sürdürdü. Kapalı çarşıda altının gram fiyatı 150 lira seviyesinden işlem görürken çeyrek altın alım fiyatı 240 lira satış fiyatı ise 246 lira olarak işlem görüyor. Öte yandan yarım altın 481 liraya alınırken 493 liraya satışa sunulmakta, Cumhuriyet altını ise 995 liraya alınıp 1010 liraya satılmaktadır. Altının ons fiyatı ise piyasalarda 1.285.59 seviyesinden işlem görmektedir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.