Dolar Yakan Taşeron İşçiler: "Söz verdiniz tüm taşeron kadroyu istiyoruz"

Mersin Karayollarında çalışmakta olan taşeron işçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın döviz çağrısı üzerine dolar yakarak kendilerine sözü verilen kadroyu istedi.

Yayınlanma:
Dolar Yakan Taşeron İşçiler: "Söz verdiniz tüm taşeron kadroyu istiyoruz"

Mersin Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünde bir taşeron firma bünyesinde çalışmakta olan işçiler, hem kadro taleplerine dikkat çekmek hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dolar bozdurun' çağrısına destek için sahte dolar yaktı.

Karayolları yanında bulunan Lütfü Oğuzca Parkı'nda toplanan işçiler, 'Söz verdiniz tüm taşeron kadroyu istiyoruz' yazılı yelekler giydi. Avrupa ve ABD'ye tepki olarak 'Kahrolsun batı, bizi bölemeyecekler', 'AB'yi istemiyoruz' diye slogan atan işçiler ellerindeki sahte dolar ve euro'ları yaktı. Yaktıkları dövizlerle ısınmaya çalışan taşeron işçiler, bazı dövizleri de yırtıp çöp kutusuna attı.

İşçiler adına konuşan Ertuğrul Saltuk Bal, herkesi devletin ve milletin ekonomisine sahip çıkmaya davet ederek, "Bizler kamuda çalışan taşeron işçiler olarak nasıl ki 15 Temmuz darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara çıkarak ülkemizin geleceğine ve demokrasimize sahip çıktık. Bugün de yine Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara inerek dolar ve euroları ateşe verdik" dedi.

Kadro İstiyoruz

Ertuğrul Saltuk Bal, Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan yaklaşık olarak 10 bin taşeron işçinin kadrolu işçi olarak atama işlemlerinin gerçekleştirildiğini, ancak kendilerinin kapsam dışı bırakıldıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bir süre önce, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün üyesi bulunduğu sendikalar ile ilgili bakanlıklar arasında imzalanan protokolle 10 bin taşeron işçi kadrolu olarak istihdam edildi. Ancak yapılan protokolde bazı işkolları yardımcı iş olarak görülerek kapsam dışı bırakıldı. Bizler, milletimizin ve devletimizin arkasında olduğumuzu sonuna kadar beyan edip, bu haksızlığın Cumhurbaşkanımız tarafından giderilmesini ve asli kadromuzun verilmesini arz ve talep ederiz. Aynı kurumda aynı çatı altında hizmet veren bizlerin de sürekli işçi olarak istihdam edilmesini istiyoruz."

5haber.com  | Mersin

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.