Doping Cezası Alan Sporcular Federasyon Başkanını Silahla Tehdit Etti | Son Dakika

Doping cezası alan iki sporcunun, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanını silahla tehdit ettikleri ortaya çıktı. İşte yaşanan olay ve diğer detaylar.

Yayınlanma:
Doping Cezası Alan Sporcular Federasyon Başkanını Silahla Tehdit Etti | Son Dakika

Atletizm Federasyonu Başkanına silahla tehdit.

Doping aldıkları gerekçesiyle ceza alan iki sporcu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın federasyon binasında, Başkana yönelik silahla tehditte bulundukları ortaya çıktı. H.P ve A.K adlı eski sporcular doping nedeniyle ceza alınca, federasyon binasını basarak başkan ve iki kişiyi daha silahla tehdit ettikleri iddia edildi.

Olay Nasıl Yaşandı?

Eski atletlerden olduğu açıklanan H.P VE A.K adlı sporcular Türkiye Antidoping Ajansı'nın (TADA) yapmış olduğu kontrollerde dopingli kullandıkları tespit edildi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesine bağlı (TMOK), Anti-Doping Ajansı TADA Türkiye Atletizm federasyonuna sporcuların dopingli olduklarına gerekçesiyle bir yazı gönderdi. Atletizm federasyonu sporculara ceza vermemesi üzerine TADA konuyu Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan Tahkim Kuruluna sevk etti. Tahkim Kurulu bahsi geçen isimlere 4 yıl ceza verdi.

Konu Savcılığa Taşındı 

Bu gelişme üzerine 20 Aralık 2016 tarihinde ceza alan H.P VE A.K adlı eski sporcuların federasyon binasını basarak, silahla tehditler savurdukları ortaya çıktı. Federasyon başkanını ve diğer iki ismi tehdit eden şahıslar, Çintimar'a, "Senin yüzünden hayatımız bitti. Ya bize 500 bin TL vereceksin ya da çocuklarının okullarına kadar her şeyi biliyoruz" dedikleri ortaya çıktı. Konu Spor Bakanlığı'na aktarıldı. Federasyon Başkanı Fatih Çintimar konuyu bugün savcılığa taşıdı.

Spor haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.