Döviz Kuru, Altın Fiyatları ve Piyasalarda Son Durum | Piyasalar Merkez Bankası ve Zirve Açıklamalarını Bekliyor

Yüksek seviyelerde dalgalı bir seyir gösteren döviz kuru ve altın fiyatları, Merkez Bankasından ve önceki gün gerçekleşen zirve sonrasında yapılacak açıklamalar ve alınan kararlara odaklandı. İşte piyasalarda son durum.

Yayınlanma:
Döviz Kuru, Altın Fiyatları ve Piyasalarda Son Durum | Piyasalar Merkez Bankası ve Zirve Açıklamalarını Bekliyor

Son dönemlerde yukarı yönde seyir eden piyasalar, Merkez Bankasının bazı önlemleri ve Bankalara sağladığı teşvikler ile biraz da olsa aşağı çekilebildi.

Döviz piyasalarında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekonomi yönetiminin katılımı ile önceki gün gerçekleşen "ekonomi zirvesi" sonrası olası açıklamalar ve Merkez Bankası tarafından "örtülü faiz artışı"na ilişkin gelişmeler izlenirken, dolar ve euro yatay hareketini devam ettiriyor.

Anayasa değişikliği görüşmelerinin yarattığı gerginlikle geçen hafta tarihi 3.94 lira ile tarihi rekor düzeye çıkan dolar, işlem hacminin düşük olduğu piyasalarda 3.82 liraya kadar çıktıktan sonra, yeni günün ilk işlemlerinde 3.78 liranın üzerinde hareket ediyor.

Euro da geçen haftaki 4.17 liralık tarihi rekorundan sonra yeni günün ilk işlemlerinde 4.03 liranın üzerine yükseldi.

Merkez Bankası'nın, geçen haftanın son iki gününde olduğu gibi, dün de haftalık repo ihalesi açmayıp, bankaları daha yüksek faiz ile fonlaması, piyasalarda "örtülü faiz artışı" olarak nitelendiriliyor. Merkez Bankası, yüzde 8 faizle fonlama yaptığı haftalık repo ihalesi yerine, bankaları Borsa İstanbul bünyesindeki repo pazarlarında yüzde 8.5 fonlamaya başladı.

Döviz Kurunda Son Durum

Dolar son olarak 3.78 seviyesine kadar gelirken euro ise 4.02 seviyesine indi.

Altın Fiyatları

Altın fiyatlar ise az da olsa düşerken seviye piyasaların üstünde seyrediyor. Altının gramı 147 TL seviyesine kadar gelirken çeyrek altın 235 liraya alınırken 241 liraya satışa sunulmaktadır. Yarım altın 470 liraya alınıp 482 liraya satılırken Cumhuriyet altını ise 965 liraya alınıp 980 liraya satılmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.