Döviz Kuru ve Altın Fiyatları Rekor Kırdı (2 Aralık Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son günlerde yaşanan politik gelişmeler, yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmaları dolar ve altında ciddi yükselişlere neden oldu. İşte piyasalarda son durum.

Yayınlanma:
Döviz Kuru ve Altın Fiyatları Rekor Kırdı (2 Aralık Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son günlerde sürekli olarak yükselişte olan döviz kurları, yükselişine bugün de devam etti.

Son olarak önceki gün 3.50 seviyesini görerek tarihi zirveyi yakalayan dolar, yükselişine bugün de devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Faizi düşürmekten başka çare yok diyorum, yine aynı şeyi söylüyorum" çağrısının ardından dolar 3.5805 liralık, euro 3.8082 liralık yeni zirvelere tırmandı.

Ankara'da düzenlenen bir açılış töreninde son günlerde ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Yaptığı konuşmasında vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar, dolar şöyle oldu böyle oldu, ne olursa olsun. Ben milletime şunu hatırlatıyorum. Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzum var gideceğiz dövize değer kazandıracağız. Gelin bunu yapın" sözlerini söyledi.

Başbakan-Bahçeli Görüşmesinin Dolara Etkisi

Başbakan Binali Yıldırım'ın dün MHP ile anayasa üzerinde anlaştıklarını açıklamasının ardından 3.7180 liralık tarihi zirveye tırmanan euro, yeni günde de 3.7402 lira ile yeni rekor düzeye çıktı.

Yıldırım'ın açıklamalarının ardından, piyasalarda yakın dönremde bir referandum sürecine girileceğine dönük endişelerin artmasıyla 3.5057 liralık yeni tarihi zirveye tırmanan dolar da yeni güne 3.49 - 3.50 lira aralığında başladı.

Altın Fiyatları

Son günlerde yaşanan gelişmeler sonrasında altın da ciddi bir yükselişe geçti. Önceki gün 129 TL' civarında işlem gören altının gramı, bugün 133 TL'den işlem görüyor. Çeyrek altın ise 213 TL'den alınırken, 218 TL'ye satılmaktadır.Yarım altın 426 TL'yte alınıp 437 TL'ye, Cumhuriyet altını ise 884 TL'ye alınıp 897 TLye satılmaktadır.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.