DSİ ve MEB Personel Alımı Yapacağını Duyurdu! Kamu İşçi Alımı Başladı

Devlet Su İşleri ve Milli Eğitim Bakanlığından peş peşe kamu işçi alım duyurusu geldi. Farklı niteliklerde personel ve işçi alımı alımı yapılacak olduğunun bilgisi verildi.

Yayınlanma:
DSİ ve MEB Personel Alımı Yapacağını Duyurdu! Kamu İşçi Alımı Başladı

İŞKUR aracılığıyla personel ve işçi alımlarına dair duyurular tam gaz yapılmaya devam ediliyor. Mart ayında da Devlet Su İşleri ve Milli Eğitim Bakanlığının alım ilanları geldi. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenevlerine kamu işçi alımının yapılacak olduğunun bilgisi verilmesinden sonra başvurusunu gerçekleştirecek adaylar hangi kurum ve şehirlerde olacağını sorgulamaya başladı. Öğretmenevlerine kamu işçi alımlarına bakıldığında;

  • Polatlı Öğretmenevi alımları: 2 aşçı yardımcısı, 1 resepsiyon görevlisi alımı yapılacak olduğu duyuruldu
  • Aksaray Öğretmenevi Müdürlüğü alımı: 1 bulaşıkçı
  • Köprüçay Sulama Birliği: 1 Ziraat Mühendisi

Alımlarının yapılacak olduğunu belirtildi. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığının yanı sıra Devlet Su İşleri de personel alım yapacak olduğunun müjdesi verildi.

Başvurular Nasıl Yapılacak, Başvuru Şartları Neler?

Personel ve işçi alımı duyurusu gelmesinin ardından başvuru nasıl yapılacak, başvuru şartları nelerdir? sık sık sorgulanmaya başlanan konulardan biri oldu. Başvurularda istenen şartlar şu şekilde belirtildi;

  • En az ilköğretim mezunu olması
  • 18-30 yaş aralığında olmak
  • Başvuru yerinde ikamet ediyor olmak
  • Meslek kollarında deneyiminin olduğuna dair SGK döküman belgeleri ile desteklemek

Başvuru yapacak adaylar yukarıda söz etmiş olduğumuz şartları yerine getirdiği zaman sorunsuz şekilde iş sahibi olma hakkına da sahip olacak.

Personel ve İşçi Alımı İçin Başvuru Süreci

En önemli konulardan biri de başvurularının nereden yapılacak olması denebilir. Başvuru yapacak olan adayların, başvurularını İŞKUR sayfası aracılığıyla yapmaları gerekiyor. İŞKUR sayfası yanı sıra farklı yollarla başvuru yapılması kabul edilmez. Mesleki hayatınızı kurum bünyesinde devam ettirmek istiyorsanız o halde istenen şartları yerine getirmeniz gerekiyor. İŞKUR sayfasından başvurularını yapacak olan ilgili adayların, başvuru esnasında talep edilen evrakları en geç 3 gün gibi süre dilimi içerisinde hazırlayarak iletmeleri gerekmektedir. Başvuru şartlarına uygun olan adayların personel ve işçi alımı onayından sonra başvuru sürecini takiben işe başlayacaklardır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.