Düğünlerde Kullanmak Yasak , Sahtesi de Gerçeği de Yasaklandı!!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dolar çağrısından sonra Mersin'in Erdemli İlçesinde bulunan düğün salonu sahipleri, düğünlerde doların sahtesini de gerçeğini de yasakladı.

Yayınlanma:
Düğünlerde Kullanmak Yasak , Sahtesi de Gerçeği de Yasaklandı!!

Son günlerde dolarda yaşanan artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dolarlarınızı bozdurun çağrısı ile ülke genelinde milyonlaca vatandaş, ellerinde bulunan dolarları bozdurmaya ve dolar bozduranlara kampanya yapmaya başladı.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısı üzerine düğün salonu sahipler, düğünlerde gerçek veya sahte dolar atılmaması isteyerek ellerinde bulunan sahte dolarları yaktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile Türkiye genelinde olduğu gibi, Mersin'in Erdemli İlçesi'nde de dolar kampanyası yapıldı. İlçede genelindeki düğün salonu sahipleri, 'Salonumuzda dolara hayır' adlı kampanya başlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı karşısında sessiz kalmadı. 'Dövizleri bozdurun' çağrısına kayıtsız kalmayan salon sahiplerinden Murat Ergenç, ülkede yaşanan son olaylardan sonra ülke değerlerine ve parasına sahip çıkma adına salonlarında düğün yapan genç çiftlerin üzerine yabancı para atılmasını yasakladıklarını belirtti. Ergenç, "Doların gerçeğinin ya da sahtesinin düğünlerde damat ve gelin üzerine atılmasını istemiyoruz. Bundan sonra da yasaklıyor, ABD dolarının salonlarımızda kullanılmasını ret ediyoruz. Gelin ve damadımıza böyle bir jest yapılacaksa bunun Türk parası ile yapılmasını istiyoruz. Düğün sahiplerini öncesinde dolar atılmaması yönünde uyarıyoruz. Bizim sözümüzü dinleyen ve dolar kullanmayanlara teşekkür ediyor gelin ve damada özel yemek ikramında bulunuyoruz. Yani bundan sonra salonlarımızda yapılan düğünlerde gerçek ya da sahte dolar kullanılmasını istemiyoruz" sözlerini söyledi.

Konuşmanın ardından salon sahipleri ellerinde bulunan sahte dolarları yaktı.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Mersin

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.