Dünya Bankası Hesaplama Yaptı: Deprem Maliyetleri Tam 465 Milyar Dolar

Deprem her an hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha gösterdi. Özellikle yapı stoğu olmazsa olmaz!

Yayınlanma:
Dünya Bankası Hesaplama Yaptı: Deprem Maliyetleri Tam 465 Milyar Dolar

Deprem can ve mal kaybına neden olan en önemli afetlerden biri. Aynı zamanda açtığı zararın haddi hesabı yok. Bir kewz daha görüldü ki depremlere karşı mutlaka yapı stoğu olması zorunda. Özellikle binaların depreme karşı çok daha dayanıklı hale getirilmesi son derece önemli. Aksi halde yüzlerce kişinin ölümüne sebebiyet vermeye neden oluyor. Tarihler boyunca da tüm bunlara şahit olduk. Hala daha ölümlerle tanık olmaya devam ediyoruz.

Ülkemizde de ne yazık ki hiç istemediğimiz üzücü bir tablo ile karşı karşıya kaldık. 10 şehrimizdeki deprem olayı ülkemiz adıına ağır bir maliyeti de beraberinde getirdi. Dünya bankası deprem sonrasındaki açığa çıkan maliyet ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hesaplama yaptı. Yapılan hesaplamada depremin getirmiş olduğu maliyetin 465 milyar dolar olduğu söylendi.

Dayanıklı Bina Şart!

Deprem olduğu zaman sürekli yıkılan binalara şahit oluyoruz. Bu durum ne yazık ki her defasında binlerce vatandaşın ölümle burun buruna kalmasına neden oluyor. Burada öne çıkan ve asıl alınması gereken derslerden biri de dayanıklı binanın şart haline geldiği denebilir. Çünkü depreme karşı dayanıklı olmayan binalar insanların ölüme doğru sürüklenmeye başlamasına neden oluyor.

Dünya markasına göre evleri çok daha güvenli hale getirmenin de ne kadar maliyet gerektirdiğine dair hesaplama yapıldı. Buna göre yapılan hesaplamalar neticesinde de dayanıklı öbir bina yapmanın toplam maliyetinin de 8 trilyona denk düştüğünü söyledi. Binaların ülke çapında çok daha depreme dayanıklı hale getirilmesi isteniyorsa harcama maliyetleri göz önünde bulundurularak başvurulması gerekecek.

Dayanıklı Bina Yapma Maliyeti 465 Milyarı Bulacak

Dünya bankası depreme dayanıklı binalar yapmanın ne kadar maliyet gerektirdiğine dair hesaplama yaptı. Yaptığı hesaplamada maliyetin 465 milyarı bulduğunu söyledi. Eğer depreme karşı daha direnç gösteren bir binalarda vatandaşın yaşaması isteniyorsa o halde bu maliyetin altından kaldırılması gerekir. Rapor kapsamında bakıldığında özel mülkün acilen güçlendirilmesi şart.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.