Dünya Bankasından Lübnan’a Finansal Destek Sözü!

Lübnan’ın koruma ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak amacıyla Dünya bankasından finansal destek sözü verildi. Açıklamada tam 300 milyon ABD doları verileceği belirtildi.

Yayınlanma:
Dünya Bankasından Lübnan’a Finansal Destek Sözü!

Lübnan’da savunmasız grupların finansal ihtiyaçları söz konusu. Bu gruplar ile ilgili Dünya bankasından yeni bir karar alındı. Alınan karara göre Lübnan savunmasız gruplar için ödenecek tutar 500 milyon dolar olacak. Lübnan da sosyal koruma için 300 milyon ABD dolar yardımı yapılacağını ve tarım için 200 milyon doların tahsis edilecek olduğunu belirtti. Buna göre dünya bankasından gelen bu haber doğrultusunda Lübnan’a yapılacak toplam yardım miktarının ne kadar olduğuna bakıldığında 500 milyon dolar şeklinde olacak.

Lübnan’daki Ekonomik Krize Destek

Dünyada mevcut küresel ekonomi pek çok ülkeyi de dibe çöktürmüş durumda. Onlardan biri de Lübnan ülkesinden gerçekleşmiş olduğunu söylemek mümkün. Lübnan ekonomik sıkıntılar yaşayan, krizin uğrak noktalarından biri olurken ihtiyaçların karşılanmasında finansal zorluklar yaşıyor. Haliyle Lübnan’da yaşanan mali krizlerden dolayı da Dünya bankası tarafından yeni bir karar alınmasını sağladı. Buna göre alınan yeni bir karar doğrultusunda ekonomik kriz içerisinde olan Lübnan’a 500 milyon dolar finansal bir tahsis durumunun gerçekleşecek olduğunu söyledi.

Lübnan Yoksul Halk Desteklenecek

Lübnan’da yoksul halk sayısı çok fazla olurken, sosyal yardım projeleri gibi çeşitli programlara yer verilerek yoksul halkın ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmaya çalışılacak. Lübnan vatandaşlarına yönelik finansal anlamda yardımcı olacak özel projeler oluşturulmaya devam edilecek ve muhtaç durumda olan halkın ihtiyaçlarının karşılanması sağlanacak. Bu nedenle Dünya bankasından gelecek 500 milyo ABD dolar tahsisi, Lübnan’da yaşanan ekonomik krizin aşılması noktasında kritik bir destek sunacak olduğunu söylemek mümkün.

Dünya bankası almış olduğu karar sonrasında Lübnan’a verilecek toplam finansal destekle ilgili açıklama yaptı. Kamuoyu bilgilendirmesi yapan Dünya bankası, Lübnan’da yaşanan mali krizlerin giderilmesi amacıyla toplamda 500 milyon dolar bir finansal ayrımının olacağından söz etti. Dğnya Bankası aynı zamanda bir başka gerçekleştirmek istemiş olduğu projelerinden biri yenilebilir enerji. Lübnan’da yenilebilir enerji oluşturmaya dair düşünceler de hakim olacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.