Dünya Bir Felaketin Daha Kıyısından Döndü!

Dünya yörüngesinde büyük bir çarpışma eşiğinden dönüldü. Felaketlere yol açabilecek iki uzay aracının çarpışması kıl payı gerçekleşmedi. Kaza yapma olasılığı olan iki uzay aracı birbirine 6 metre arayla sıyırdı.

Yayınlanma:
Dünya Bir Felaketin Daha Kıyısından Döndü!

Uzaydaki uyduları inceleyerek çarpışma durumlarını tespit eden LeoLabs firması tarafından yapılan açıklamaya göre ıskartaya çıkarılan iki farklı uzay aracının birbirinin yakınından geçtiğini ve oldukça küçük bir fark ile çarpışmanın gerçekleşmediğini açıkladı.

Sovyetler Birliği döneminden kalan bir rokete ait gövde ile casus uydu arasında yaşanan bu olay 22 Ocak'ta yaşandı. Her iki uzay aracının arasındaki mesafe metrelere düşse de korkulan olmadı ve çarpışma meydana gelmedi. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre iki uzay aracının yan yana geçişi sırasındaki mesafe sadece 6 metre… Eğer bu iki uzay aracı arasındaki çarpışma gerçekleşseydi bunun çok ağır sonuçlarının olabileceği ifade ediliyor.

Çarpışmanın Gerçekleşmemesi Büyük Mucize

Yaşanan bu olayın ardından açıklama yapan şirket çarpışmanın gerçekleşmemesinin büyük bir mucize olduğunu söyledi. Uzmanlar tarafı da yapılan açıklamaya göre dünya yörüngesinde böyle bir çarpışmanın yaşanması halinde binlerce tehlikeli parça ortaya çıkabilir ve daha kötü sonuçlara yol açabilir. Diğer taraftan alçak dünya yörüngesinde bulunan uzay aracı parçalarının giderek artış gösterdiğini belirten uzmanlar Bu parçaların birbirleriyle her çarpıştığında daha küçük ama çok daha tehlikeli parçaların uzaya yayıldığını ifade ediyor.

40220231141390498565.webp

Bilim dünyasında uzay enkazı ya da çöpe olarak adlandırılan bu parçalar yörüngede aktif bir şekilde görev yapan uydulara ve astronotlara zarar verme ihtimalini barındırıyor. Uluslararası Uzay İstasyonu’na çarpma ihtimali de bulunan bu tehlikeli parçalar nedeniyle zarar görebilecek pek çok unsur bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde görev yapan pek çok yetkili yörünge içerisinde onbinlerce uzay çöpünün takip edildiğini belirtiyor. Aynı zamanda NASA tarafından yapılan açıklamalara göre dünya yüzeyinden bakılarak tespit edilmesi mümkün olmayan birçok uzay çöpü bulunuyor. LeoLabs tarafından yapılan açıklamaya göre bu sefer şansın yardımıyla herhangi bir çarpışma ya da kazanın yaşanmadığı ama bir dahaki sefer bu kadar şanslı olunmasının mümkün olamayabileceği ifade ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.