Dünya çapındaki en değerli markalar açıklandı

Zirvede Amazon'un yer aldığı dünyanın en değerli markaları raporu paylaşıldı. Brand Finance'ın hazırladığı bir raporda dünyanın en değerli markaları belli oldu. Listenin en üstünde popüler perakende şirketi 299,3 milyar...

Yayınlanma:
Dünya çapındaki en değerli markalar açıklandı

Zirvede Amazon'un yer aldığı dünyanın en değerli markaları raporu paylaşıldı. Brand Finance'ın hazırladığı bir raporda dünyanın en değerli markaları belli oldu. Listenin en üstünde popüler perakende şirketi 299,3 milyar dolar ile Amazon yer alıyor. 

2023 yılı için paylaşılan en değerli markalar listesinde Amazon'u takip eden şirket Apple oldu. Şirket bazında bir düşüş yaşansa da 297,5 milyar dolar ile ikincilik Apple'ın oldu. Brand Finance tarafından hazırlanana raporda 3. sırada ise internet devi Google yer aldı. 281,4 milyar dolar ile üçüncülük Google'ın oldu.

Yazılım şirketi Microsoft ise 191,6 milyar dolar ile dördüncü sıraya yerleşti. Beşinci sıradan Microsoft'u takip eden ise dev alışveriş zinciri 113,8 milyar dolar ile Walmart oldu. Teknoloji şirketi Samsung, 99 milyar dolar ile altıncı sıraya yerleşti.

Listenin devamında sırasıyla 69 milyar dolar ile ICBC, 67 milyar dolar ile Verizon, 66 milyar dolar Tesla, 65 milyar dolar ile TikTok gibi şirketler yer aldı. 

Dünyanın en değerli markalarından oluşan raporda, 59 milyar dolar ile Facebook 14. sırada yer alırken 53 milyar dolar ile Starbucks 18. sırada yer aldı. 58 milyar dolar ile Mercedes-Benz 16. sırada yerini bulurken Shell ise 48 milyar dolar ile 25. sırada yerini aldı. 

Brand Finance, Amazon'un 51 milyar dolar değerinde bir kayıp yaşamasına rağmen liderlik koltuğuna oturduğunu ve dünyanın en değerli markası olmayı başardığını ifade etti. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.