Dünya Devi AC Milan Çinli Yatırım Şirketine Satıldı

İtalya'nın futbol devi Milan'ın Çinli yatırım şirketine satıldığı açıklandı. İşte yapılan açıklama ve satış detayları.

Yayınlanma:
Dünya Devi AC Milan Çinli Yatırım Şirketine Satıldı

Son dakika haberi İtalya'dan geldi. Alınan bilgilere göre İtalya'nın dev kulübü Milan, resmen Çinli bir konsorsiyuma satıldı. AC Milan takımı, 31 yıl sonra el değiştirdi ve 740 milyon Euroluk ücret karşılığında Çinli bir konsorsiyuma satışı gerçekleşti.

Son dönemlerde sıkça gündemde olan Milan kulübünün satışı, aylar süren pazarlığın ardından bugün tammlandı ve satış gerçekleşti.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, kulübün yüzde 99.93’lük hissesinin, 220 milyon Euro’luk borçlarıyla beraber Fininvest’ten, Li Yonghong liderliğinde bulunan “Rossoneri Sport Investment Lux” adlı Çinli yatırım grubuna devredildiği söylendi. İtalya'nın Milano kentinde iki taraf arasında sözleşmeye imzalar atılırken, kulübün yeni başkanı Li Yonghong, “Berlusconi’ye ve Fininvest’e bize güvendikleri için, taraftarlara da sabırları için teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren takımı dünya çapında liderliğe götürecek yeni bir gelecek inşa edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Son 31 Yılda 29 Kupa

1986 yılından beri kulübü elinde tutan işadamı ve siyasetçi Silvio Berlusconi’nin yönetimi boyunca siyah-kırmızılı ekip, 13’ü uluslararası alanda olmak üzere 29 kupa kazandı.

Aralarında Fatih Terim’in de bulunduğu 15 teknik direktörün bu takımda görev yaptığı Berlusconi dönemi, “kulübün en başarılı dönemi” olarak kayıtlara geçti.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.