Dünya Günü İçin 4 İpucu (Dünya Günü Nedir, İlk Ne Zaman Kutlanmıştır, Anlamı ve Önemi)

Dünya günü nedir? 22 Nisan'da kutlanan ve dünya genelinde milyonlarca kişinin katılımı ile gerçekleşen Dünya Günü kutlamaları için ipuçları nelerdir? İşte Dünya Günü ipuçları.

Yayınlanma:
Dünya Günü İçin 4 İpucu (Dünya Günü Nedir, İlk Ne Zaman Kutlanmıştır, Anlamı ve Önemi)

22 Nisan Dünya Günü olarak biliniyor. Peki Dünya Günü ile ilgili ipuçları nelerdir? Dünya Günü nedir? İşte Dünya günü hakkında bilinmesi gerekenler.

Dünyanın daha yaşanılabilir hale gelmesi için Google tarafından hazırlanan Doodle'da bazı tavssyeler verildi. İşte daha yaşanılır bir dünya için yapılması gerekenler.

# Odadan çıkarken ışıkları söndürmeyi unutmayın.

# Dışarı çıkın ve sokağınıza, mahallenize bir ağaç ekin.

# Bir gün için de olsa gideceğiniz yere yürüyün ya da bisikletle veya toplu taşımayla gidin. Veya arkadaşlarınızla aynı aracı paylaşın.

# Yemeklerinizde sebze meyveye ve yerli ürünlere ağırlık vererek emisyon ve atık oranınızı azaltabilirsiniz.

İlk olarak 1969 senesinde düzenlenen bir etkinlikte Dünya Günü kutlamaları yapıldı. San Francisco'da düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında konuşan John McConnell dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün belirlenmesi ve bu günün de dünya günü olarak kutlanmasını, bu konuda farkındalıkların arttırılmasını istedi.

John McConnel ulusal UNESCO Dünya Konferansında Dünya günü kutlamaları için belirlenecek olan tarihin ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu gün) zamanı yani 21 Mart tarihini önermişti. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren bu hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile ve Denis Hayes'in organize ettiği 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihteki yerini almıştır. Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.