Dünya üzerinde dünya lideri Atatürk heykeli Mersin Toroslar İlçesi'nde

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 4,5 metre yüksekliğinde dünya küresi üzerine 5 metre yüksekliğinde Atatürk heykeli yaptı.Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın kullandığı traktörle konvoy...

Yayınlanma:
Dünya üzerinde dünya lideri Atatürk  heykeli Mersin Toroslar İlçesi'nde

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 4,5 metre yüksekliğinde dünya küresi üzerine 5 metre yüksekliğinde Atatürk heykeli yaptı.

Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın kullandığı traktörle konvoy yapılarak konulacak yere getirilen dünya küresi ve Atatürk  heykeli, görenlerin ilgisini gördü

Başkan Tuna: "Bu heykel hakikaten muhteşem bir giriş pozisyonu olacak"

"Atatürk bizim ortak değerimizdir" dedi.

Küre ve heykelin yaklaşık 10 metre yüksekliğinde olduğunu kaydeden Tuna, "Bu heykel hakikaten muhteşem bir giriş pozisyonu oluşturacak. İnşallah bazılarının Ulu Önder hakkında ettikleri lafların, aslında onların tarihi doğru bilmemelerinden kaynaklı olduğunu herkese göstereceğiz. O olmasaydı ve Yüce Rabbim'in sayesinde bugün buralardayız. Bugün hepimiz rahatça işimizi, gücümüzü yapıyorsak onların ödedikleri fedakarlıklar karşısında hür ve bağımsız bir şekilde yapıyoruz. Atatürk bizim ortak paydamızdır. Atatürk bizim ortak değerimizdir. O değeri yaşatmak adına burada ölümsüzleştireceğiz. Onun fikirlerini yaşatmak amacıyla da o günden oluşturduğu vizyonu biz harekete geçireceğiz. Bu heykellerin yapılmasında, taşınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Cumhuriyet ve bu vatan toprakları da ilelebet payidar kalacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından dünya küresi ve Atatürk  heykeli yerleştirildi. Bugün yerleştirilen küre ve heykel, 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü kutlamalarında açılacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.