Dünyada Ses Getiren Uygulama ChatGPT CEO'su Sam Altman Dikkat Çeken Açıklamalarda Bulundu

Son zamanlarda yapay zekanın hayatın her alanında gelişmeye başlaması farklı uygulamaların da ortaya çıkmasını sağladı. Bu uygulamalar arasında yer alan ChatGPT birçok kişinin bahsettiği konular arasında yer alıyor. Birçok kişi uygulamanın arkasındaki beynin kim olduğunu da merak ediyor. Bu konuda açıklama yapan OpenAl CEO'su Sam Altman genç yaşına rağmen sahip olduğu kariyerle dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Dünyada Ses Getiren Uygulama ChatGPT CEO'su Sam Altman Dikkat Çeken Açıklamalarda Bulundu

OpenAl şirketi tarafından geliştirilen önemli yazılımlar arasında yer alan ChatGPT için birçok uzman dünyanın geleceğini değiştireceği yönünde açıklamalarda bulunuyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından OpenAl CEO'su Sam Altman şirketteki sahip olduğu konum ile ön plana çıkıyor. Haberimizin devamında birçok detayı daha ayrıntılı biçimde bulabilirsiniz…

Yapay zekanın oldukça fazla konuşulmaya başlandığı son dönemlerde ChatGPT uygulamasından bahseden birçok kişi bulunuyor. Yapay Zeka alanda yaşanan gelişmelerin ardından OpenAl şirketi tarafından geliştirilen yazılımlar arasında yer alan ChatGPT birçok alanda olumlu etkiler bırakıyor. Aynı zamanda bu uygulamanın olumsuz sonuçlarının da olabileceği konuşuluyor. Bu uygulama hakkındaki detayları merak eden kişiler uygulamanın arkasındaki kişinin kim olduğunu merak ediyor.

617309614f281c001296aa86.webp

OpenAI'ın CEO'su Sam Altman Kimdir?

OpenAI'ın CEO'su Sam Altman henüz 37 yaşında olmasına rağmen oldukça ilginç bir hayat hikayesine sahip. Amerika Birleşik Devletleri'nde Missouri eyaletinde büyüyen Sam Altman, henüz 8 yaşındayken kod yazmayı öğrenmesi ile biliniyor. Daha bu yaşlarda silikon vadisinde en popüler kişiler arasına gireceğini sinyallerini veren genç CEO henüz 8 yaşındayken macintoş Bilgisayarım parçalarına ayrılmasını ve yeni kodlarını yazmayı öğrenmesi ile dikkatleri çekmeye başladı.

Standford Üniversitesi'nde iken bilgisayar mühendisliği okuyan genç CEO okula başladıktan bir sene sonra iki arkadaşıyla birlikte okulu bırakma kararı alıyor. Okulu bırakan üç genç bir akıllı telefon uygulamasını geliştirmek için çalışmalara başlıyor. Bu yönde yapılan çalışmaların ardından Loopt adı verilen bu uygulamanın değeri 175 milyon dolar seviyesine ulaşıyor. Yeteri kadar yatırımcı ilgisinin olmaması nedeniyle programı kurucuları 2012 senesinde şirketi satmaya yönelik bir karar alıyor. 43 milyon dolar karşılığında uygulamanın satılmasının ardından Sam Altman 5 milyon dolar alıyor. Daha sonraki süreçte yolu Elon musk ile kesişen günümüzde OpenAl şirketinin CEO'su olarak ChatGPT uygulamasının beyni olarak kabul ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.