Dünyanın Bazı Bölgelerinde Sıcaklık Derecesinde Rekor Artış Görüldü!

Dünyanın pek çok farklı bölgelerinde farklı iklim koşulları beraberinde hava durumlarında da değişkenliği açığa çıkarıyor. Çin ve Arjantin’de sıcaklık seviyesinin 40 derecelere ulaşması rekor olarak vurgulanmasına neden oldu.

Yayınlanma:
Dünyanın Bazı Bölgelerinde Sıcaklık Derecesinde Rekor Artış Görüldü!

Hava değişimleri Çin ve Arjantin’de yaşanmaya başladı. Çin Meteoroloji Müdürlüğünden hava durumu ile ilgili uyarılar yapıldı. Sıcaklıkların normalden 10 derece daha üstünde seyrettiğini ifade ederken, Arjantin’de sıcaklık seviyesi 40’a dayandı. İki kentte meydana gelen 40 dereceye ulaşan sıcaklıklar rekor olarak vurgulanmasına neden oldu.

Arjantin Ülkesinde Rekor Sıcaklık Görüldü!

Dünyamızda küreselleşmeye dair sinyaller verilmeye başlandı denebilir. Öyle ki birçok ülkede başlayan rekor sıcaklıklar tüm bunların habercisi denebilir. Güney Yarım bölgesinde olan Arjantin’de sonbahar mevsimi yaşanırken, sıcaklık hava dalgasının artış göstermesi de yetkili kişiler tarafından rekor olduğunun açıklanmasına neden oldu.

Arjantin şimdiye kadar görüp görebileceği en yüksek sıcaklık dalgalanmalarını yaşıyor. Ülkedeki sıcaklık seviyesinin hangi oranlara geldiğine bakıldığı zaman şimdiye kadar ülkede pek fazla rastlanılmayan 40 derecelerine kadar sıcaklık ısısının meydana geldiği belirtildi. Ani yaşanan yüksek sıcaklık değişimlerinden dolayı da Meteoroloji tarafından uyarılar yapılıyor.

Çin Meteoroloji Müdürlüğünden Bilgilendirme

Arjantin ülkesinin yanı sıra Çin’de de hava sıcaklık 10 derece daha fazla arttı. Çin Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklığın 10 derece daha fazla arttığına dair bilgilendirme yapıldı. Pekin ve çevresindeki kentlerde sıcaklık seviyesi 25 derecede olduğu açıklanırken, Çin’in Vuhan kentinde Mart ayındaki bu sıcaklığın normal olmadığı belirtildi.

Meteoroloji uzmanları tarafından, bu yıl ile ilgili olarak daha öncesinden açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada bu yıl şimdiye kadar ki en yüksek sıcaklık rekoruna ulaşabilme durumu olabileceği söylenmişti. Henüz Mart ayındayken dünyanın pek çok ülkesinde meydana gelen ani sıcak artışları da beklenen sıcaklık rekorlarının bu yıl itibariyle görülmesinin son derece yüksek olduğunu gösteriyor.

Daha Mart ayındayken bile sıcaklık seviyeleri artmaya başladı. Çin2in çeşitli kentlerinde sıcaklık 25’leri bulurken, bir başka rekor sıcaklığa giden ülkelerden biri de Arjantin oldu. Arjantin’de sıcaklık 40’a kadar ulaşmış olması rekor düzeyde.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.