Dünyanın en yaşlı insanı: Rahibe Andre hayatını kaybetti

Dünyanın en yaşlı insanı hayatını kaybetti. Fransız rahibe Andre, 118 yaşında hayata gözlerini yumdu. Fransa'nın güneyinde yer alan Toulon kasabasının belediye başkanı olan Hubert Falco, üzücü haberi dünyaya sosyal medya...

Yayınlanma:
Dünyanın en yaşlı insanı: Rahibe Andre hayatını kaybetti

Dünyanın en yaşlı insanı hayatını kaybetti. Fransız rahibe Andre, 118 yaşında hayata gözlerini yumdu. Fransa'nın güneyinde yer alan Toulon kasabasının belediye başkanı olan Hubert Falco, üzücü haberi dünyaya sosyal medya platformu Facebook üzerinden duyurdu.

Fransız haber ajansı AFP, Lucile Randon olarak da bilinen Rahibe Andre'nin salı günü huzurevinde hayatını kaybettiğini aktardı. Belediye Başkanı Falco, Andre'yi 'oldukça modern bir kadındı' diyerek andı ve 'kocaman bir kalbe sahip olduğunu' ifade etti.

Rahibe Andre, unvanını 115 yaşındaki Maria Branyas Morera'ya bıraktı

Geçtiğimiz yılın nisan ayından bu yana Gerontoloji Araştırma Grubu, Rahibe Andre'yi dünyanın en yaşlı insanı seçti. Öncesinde ise Andre, Avrupalıların en yaşlı insanı unvanına sahipti. Japon Kane Tanaka'nın 119 yaşında hayatını kaybetmesi üzerine bu büyük unvanı elde etmişti.

Rahibe Andre'nin ölümü ile birlikte İspanya'da yaşayan 115 yaşındaki Maria Branyas Morera, Araştırmacılar Derneği'nin yaptığı sıralamaya göre dünyanın en yaşlı insanı unvanına ulaştı.

11 Şubat 1904 yılında Fransa'nın güneyinde yer alan Ales'te dünyaya gözlerini açan Rahibe Andre, pek çok tarihi olaya da tanıklık etti. On iki yaşında dadı olarak çalışmaya başlayan Andre, sonrasında ise öğretmen oldu. Andre'nin işverenleri arasında ünlü otomotiv şirketi olan Peugeot ailesi de yer alıyordu. 1923'te henüz 19 yaşındayken vaftiz edildi. 1944'te ise Paris'teki Vincent Tarikatı'na girdi. 115. doğum gününde verdiği bir röportajda, "Benim için dua edin ki Tanrı beni daha fazla bekletmesin" ifadelerini kullandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.