Dünya'nın gözü Berlin'de: Türkiye'den kritik açıklama

Dünyanın gözü Berlin'de Libya konusunda yapılacak toplantıya çevrildi.

Yayınlanma:
Dünya'nın gözü  Berlin'de: Türkiye'den kritik açıklama

Bugün dünya kamuoyu Almanya'nın Başkenti Berlin'de gerçekleşecek Libya zirvesini bekliyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Berlin'de düzenlenecek Libya konferansı için açıklama yaptı "Tüm diplomatik kaynaklarımızı seferber ederek Berlin'e gidiyoruz. Tüm tarafların uyacağı yapıcı çözümler arıyoruz. Libyalılar bölgedeki tüm ülkelerin saygı ve desteğini hakkediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da katılacağı etkinlik öncesi konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafter ile Yunanistan başbakanı Miçotakis'in yakınlaşmasıyla ilgili olarak Miçotakis oyunu yanlış oynuyor. Berlin zirvesi ile yeniden filizlenen umutlar kan ve kaos Tüccarlarının ihtiraslarına kurban edilmemelidir." diye belirti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Birleşmiş Milletler tarafından tanınan ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tarafından desteklenen Ulusal Mütabakat Hükümet'inin Başkanı Fayız Es Serrac ile General Halife Hafter bugün masaya oturacak.

Bugün başta ABD,Türkiye, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır olmak üzere Birçok ülkeden temsilciler Berlin'deki zirveye katılacaktır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.