Düşen Türk Kargo Uçağında 32 Kişi Hayatını Kaybetti-Mürettebatın İsimleri Belli Oldu

Alınan son dakika bilgisine göre Türk kargo uçağının Kırgızistan yakınlarında düştüğü bildirildi.Alınan ilk bilgilere göre bnaların üzerine düşen uçakta 32 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İşte detaylar ve bölgeden alınan son dakika haberleri.

Yayınlanma:
Düşen Türk Kargo Uçağında 32 Kişi Hayatını Kaybetti-Mürettebatın İsimleri Belli Oldu

Rusya haber ajansı Reuters'in haberine göre Kırgızistan'da Türk kargo uçağının düştüğü bildirildi.

Türkiye saati ile 04:45'te kaybolan uçak için bölgede kurtarma çalışmaları başlatıldı. Manas havalimanı yakınlarında düştüğü belirtilen uçağın Boeing 747 tipi jet olduğu belirtiliyor. Reuters'in geçtiği habere göre uçağın Bişkek yakınlarında düştüğü belirtiliyor. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 32 kişi hayatını kaybetti.

Bişkek Havalimanı’na iniş sırasında düşen kargo uçağı, binaların üzerine düştü bildirildi.

Kırgız makamlarından alınan ilk bilgiye göre, Türk kargo uçağının Bişkek yakınlarında düşmesiyle meydana gelen kazada ölenlerin sayısının 32'ye yükseldiği bildiriliyor.

Hayatını Kaybeden Mürettebatın İsimleri

Bişkek’e iniş sırasında düşen ACT kargo havayollarına ait Boeing 747-400F uçağında hayatını kaybeden mürettebatın isimleri belli oldu. Kazada Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca öldü.

Emekli Hava Pilot Tuğgeneral olan Kazım Öndül, Afganistan’da görev yapmış, 2009’da dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton tarafından övgüyle bahsedilmişti.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, dünya haberlerinden, Türkiye haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com. | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.