Eczacıbaşı Holding ve İstanbul Valisinden Helikopter Kazası Açıklaması

Eczacıbaşı Holding ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den Beylikdüzü'nde düşen uçakla ilgili açıklama geldi. İşte yapılan açıklamalar ve bölgede son durum.

Yayınlanma:
Eczacıbaşı Holding ve İstanbul Valisinden Helikopter Kazası Açıklaması

Eczacıbaşı Holding'ten ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den Beylikdüzü'ndeki helikopter kazasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Holding'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.'ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük'e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30'da Büyükçekmece'de düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya'daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

Vali Şahin'den Açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin, helikopterin düştüğü alanda inceleme yaptıktan sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte konu ile ilgili açıklama yaptı.

Vali Şahin yaptığı açıklamasında, "Bugün saat 11.16'da Atatürk Havalimanı'nda kalkan özel bir şirkete ait helikopter 11.21 sıralarında bulunduğumuz mevkide yani Büyükçekmece ilçemizin sınırları içerisinde E-5 karayolu üzerine, şu anda henüz bilinmeyen bir sebeple düşmüş bulunmakta. İlk tespitlere göre 5 kişi hayatını kaybetmiştir. Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar, Başsavcımız, Başsavcılıkta görevli diğer arkadaşlarımız ve kaza ekibi gerekli incelemeleri yapıyorlar. Bundan sonra daha detaylı açıklama, incelemelerden sonra elde edilen sonuçlara ve teknik raporlara göre daha kesin bir şekilde açıklamış olacağız. Ben ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Kuleye Çarptı İddiası

Vali Şahin, bir gazetecinin “2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor mu? Helikopter televizyon kulesine çarparak mı düştü?" sorusuna, "Bütün bunlar teknik detay ve teknik ekipler bunları belirleyecekler. Ondan sonar bunun hakkında bir şey söylemek mümkün olu. Şu anda bunu söylemek için erken. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bize de aynı şey ifade edildi ama ancak teknik incelemeden sonra belli olacak" şeklinde yanıt verdi.

Helikopter Sis Yüzünden mi Düştü?

Vali Şahin, sisin kazaya neden olup olmadığı sorusu üzerine ise, “Bütün bunlar hava durumunun o andaki alınacak raporuna, teknik incelemenin bize vereceği sonuçlara bağlı bilgilerdir. Şu anda söyleyeceğimiz bilgiler eksik olabilir, yanlış da olabilir. Kamuoyunu doğru bilgilendirme noktasında bu kadarla yetinelim" diye konuştu. Olayın nedenine ilişkin bilgi sorulması üzerine Şahin, “Kazanın nedeni hususunda şu anda elimizde net bir veri yok. Teknik ekip bunu bize verecek" ifadesini kullandı.

Son Bilgi: 5 Kişi

Hayatını kaybedenlerin sayısının sorulması üzerine ise Vasip Şahin, “Şu adan bizde bilgi 5 kişi ama havalimanına yapmış oldukları deklarasyona, diğer belgelere bakılarak bu kesin sayıda o zaman belli olacak. Bir da tabi bunlarla ilgili, Adli Tıp'ta bir taraftan çalışıyor. Bunlarında vereceği bilgiyle netleşecek" dedi.

Vasip Şahin, helikopterin İstanbul'dan Bileceğine gittiği bilgisinin sorulması üzerine "Evet öyle bir bilgi var"diye konuştu.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.