EGM neden açığa alınan polislerin listesini yayımladı

EGM önceki akşam 9 bin 103 polisi görevinden uzaklaştırıldı. Peki açığa alınma listeleri neden yayımlandı. Daha önce yapılmayan bu uygulama neden şimdi yapıldı? İşte detaylar.

Yayınlanma:
EGM neden açığa alınan polislerin listesini yayımladı

Önceki gün yayımlanan son dakika duyurusu ile 9 bin 103 polis meslekten uzaklaştırıldı. Meslekten uzaklaştırılan bu polis memurlarının silah ve kimlik teslim etme işlemleri bugün ve önümüzdeki günlerde yapılacak. Ancak yapılan bu açığa alma işleminde öncekilerden farklı bir yol izlendi ve açığa alınan polislerin isimleri kamuoyuna duyuruldu.

Daha önce başta Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Hakimler e Savcılar Yüksek Kurulu başta olmak üzere birçok kamu kurumundan yüz binlere kişi açığa alındı. Yapılan bu açığa alma işlemlerinde kamuoyun isim duyurulmadı. Ancak EGM, dün akşam yaptığı açığa alma işleminde polislerin isimlerini de açıkladı. Daha önce açığa alma listelerini açıklamayan EGM'nin bunu neden yaptığı konusunda henüz bir açıklama yok.

Açığa Alınanlara Terörist Gözü ile Bakılıyor

Terör bağlantısı şüphesiyle açığa alınan memurlar, toplum üzerinde oluşan etki ile terörist gözü ile görülüyor. Ancak burada önemli bir nokta var. Açığa alma meslekten ihraç edilmek anlamına gelmez. Açığa alınan personeller, belirli bir incelemeye tabi tutulacak. İnceleme sonucu terör bağlantısı tespit edilenler ihraç edilip haklarında adli işlemler başlatılacak, suçsuz oldukları tespit edilenler ise mesleklerine iade edilecek.

Ancak şimdiden açığa alınanların terörist muamelesi görmesi suçsuz olan polisleri derinden etkilemektedir. Öyle ki önceki akşam ismini açığa alma listesinde gören TBMM Koruma Şubesinde çalışan bir polis 'Ben vatan haini değilim.' notu yazarak intihar etti. Toplum üzerinde yaratılan bu algı (belki de masum olan) bir cana mal oldu.

Bu konuda hemen bir çalışma yapılması gerekiyor.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.