Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar? Başvuruda İstenen Belgeler Nelerdir? Son Dakika EGM Duyrusu

Ehliyet yenileme işlemi için randevu nasıl alınır? Alınan randevu sonrası başvuruda hangi belgeler isteniyor? Ehliyet yenileme başvuru ücreti ne kadar? İşte cevaplar ve detaylar.

Yayınlanma:
Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar? Başvuruda İstenen Belgeler Nelerdir? Son Dakika EGM Duyrusu

2017 yılının yaklaşması ile birlikte sıkça gündeme gelmeye başlayan ehliyet yenileme işlemi, yeni çipli kartların gelecek olması ile birlikte sürücülerin kafalarında karışıklıklar oluşturmaya başladı. Peki ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılacak? Ehliyet yenilemek için nereye başvurmak gerekiyor? EGM'den randevu mu almak gerekiyor? İşte detaylar.

Geçtiğimiz yıldan bu yana başlayan ehliyet yenileme işlemi, 2016 yılının Ocak ayı itibariyle dağıtılmaya başlandı. Başlayan ehliyet yenileme sürecinde sürücüler, 5 yıl içinde ehliyetlerini yenileyebileceklerdir. Ehliyetini değiştirmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri için öncelikle evraklarını tamamlamaları ve bu konu hakkında başvuru yapması gerekiyor.

Adım Adım Başvuru

Ehliyetlerini yenilemek isteyen vatandaşlar bu işlemlerini EGM resmi web sitesi üzerinden randevu sistemine ulaşarak yapabilirler. Randevu bölümüne başvuran adaylar, randevu için uygun olan gün ve saati seçtikten sonra bilgilerini eksiksiz girerek randevusunu alabiliyor.

Başvuru Ücreti ve Başvuru Esnasında İstenen  Evraklar

Ehliyet yenileme işlemi için randevu alan vatandaşlar yenileme işlemlerini yapmak için aşağıda bulunan evrakları başvuru esnasında yanında hazır bulundurması gerekiyor.

# Eski sürücü belgesi,

# T.C. Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

# Sürücü sağlık raporu

# 15 TL bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz,

# 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik vesikalık fotoğraf)

# Kan grubunu belirtir belge.

EGM Duyurusu

EGM tarafından konu ile ilgili yapılan duyuruda, “Emniyet Genel Müdürlüğünce, sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sistemi hizmete açıldı. Vatandaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait (www.surucurandevu.egm.gov.tr) internet adresinden online randevu aldıktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.” ifadelerine yer verildi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.