Ekşi Sözlüğe Erişim Engeli Getirildi: Milyonlarca İnsanın Girdiği Ekşi Sözlük Neden Yasaklandı?

Türkiye’de en fazla kullanılan sözlük platformu Ekşi Sözlük BTK tarafından engellendi. Gündeme oturan Ekşi Sözlük engellenmesinin sebebi merak ediliyor. Peki, Ekşi Sözlük neden yasaklandı? Ekşi Sözlüğe nasıl girilir?

Yayınlanma:
Ekşi Sözlüğe Erişim Engeli Getirildi: Milyonlarca İnsanın Girdiği Ekşi Sözlük Neden Yasaklandı?

Yüz binlerce yazarın olduğu ve her gün milyonlarca kişinin uğradığı Ekşi Sözlük an itibari ile BTK tarafından engellendi. Türkiye’nin en büyük sosyal platformlarından olan Ekşi Sözlüğün neden engellendi merak ediliyor.

fpgsgj1xwayrert.jpg

Ekşi Sözlük BTK Tarafından Engellendi

Uzun yıllardır yayın aktif bir şekilde yayına devam eden Ekşi Sözlük şu an engellenmiş durumda. Milyonlarca kişinin ziyaret ettiği site BTK tarafından engellendi.

Gelen son dakika bilgilerine 21 Şubat Salı akşamı 22:00 sularında Ekşi Sözlüğe erişim engeli getirildi. Ekşi Sözlük resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada şunlar eklendi;

‘’merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. bilgi aldıkça paylaşacağız.’’

Ekşi Sözlük Neden Engellendi?

Ekşi sözlüğün an itibari ile neden engellendiğine dair herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Önümüzdeki saatlerde Ekşi Sözlük tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

Ekşi Sözlüğe Nasıl Girebilirim?

Ekşi Sözlük tarafından yapılan açıklamayla siteye Türkiye’den girişler engellenmiş durumda. BTK’nın aldığı kararın detayları ise henüz Ekşi yönetimi tarafından açıklanmadı. Ekşi Sözlük platformuna girmeye çalışan birçok kişi VPN uygulamalarını tercih ediyor.

Twitter’da Gündeme Oturdu

Ekşi Sözlüğün engellenmesiyle birlikte birçok isimden tepki gelmeye başladı. Twitter üzerinden TT olan ekşi sözlükle ilgili öne çıkan paylaşımlar şu şekilde:

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.