Elazığ Depreminde kaç ölü kaç yaralı var? Son dakika gelişmeleri

Elazığ'da yaşanan depremin ardından acı haberler gelmeye başladı. 6.8 şiddetindeki depremin ardından İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu  deprem hakkında bilgiler verdi. Başta Diyarbakır olmak üzere Malatya Pütürge, Mardin...

Yayınlanma:
Elazığ Depreminde kaç ölü kaç yaralı var? Son dakika gelişmeleri

Elazığ'da yaşanan depremin ardından acı haberler gelmeye başladı. 6.8 şiddetindeki depremin ardından İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu  deprem hakkında bilgiler verdi. Başta Diyarbakır olmak üzere Malatya Pütürge, Mardin , Kayseri, Erzincan, Adana ve bir çok ilde hissedildi.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ilçede 100 kadar yaralı olduğu bildirildi.

Elazığ valiliğinden gelen son dakika açıklamaya göre hastaneler yapılan başvurular sonucu 2si ağır 405 yaralı var.  Elazığ'da 3 ölü olduğu açıklandı.

Malatya valiliğinden gelen bilgiye göre  Malatya Doğanyolu'nda 5 ölü olduğu bildirildi. 3 ü ağır 148 yaralı var.

Saat 23:45 itibariyle AFAD'ın açıklamasına göre Elazığ'da 8, Malatya'da 6 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye genelinde AFAD'a bağlı 202 arama kurtarma ekibi bölgeye doğru yola çıktığı belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Seyit Torun  Mersin ve İstanbul Belediyelerine bağlı ekipler yola çıktı. Ankara, Adana, İzmir ve Antalya ekiplerimiz hazırlığını tamamladı yola çıkmak için bekliyor diye belirtti.

Prof.  Dr. Erçin Kasapoğlu; "Bu deprem dünya genelinde ölümlü bir deprem değildir  ama Türkiye'de can kayıplarına sebep oluyor  o bölgede yıkılan binalar  herhangi bir mühendislik desteği  almamış yapılardır. Küçük depremlerde bile can kaybına sebep olabiliyor." dedi.

Saat 01.19'da Süleyman Soylu Elazığ'da 13 Malatya'da 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Toplam 5 ağır yaralı olduğunu bildiren Süleyman Soylu, Elazığ'da 405 kişi, Malatya'da 148 yaralının olduğunu açıkladı. Toplam 18 vatandaşımız hayatınız kaybederken 5 i ağır 553 vatandaşımız da yaralı olarak hastanelere başvuru yaptı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.