Elazığ’da Afet Bölgesi! Artık Afet Bölgesi OIarak Değerlendirilecek

11. il olarak Elazığ’da afet bölgeler arasında yerini alacak. Depremden etkilenen yerlerden biri olarak Elazığ olmasından dolayı Cumhurbaşkanı talimatıyla yeni bir karar alındı. Buna göre artık Elazığ’da deprem bölgesi sayılan yerlerden biri olacak.

Yayınlanma:
Elazığ’da Afet Bölgesi! Artık Afet Bölgesi OIarak Değerlendirilecek

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı sözcüsü Ömer Çelik, Elazığ şehrinin de 11. afet bölgesi sayılacak olduğunun bilgisini verdi. Ayrıca yaralı halde bulunan vatandaşların ihtşyaçlarını gidermek amacıyla koordineli bir şekilde mücadele etmiş olduklarının altını çizdi. Depremlerden etkilenen halka yönelik ihtiyaç ve tüm yaşanan zorlu sürecin aşılması için gerekenlerin tüm hızıyla yapılmaya devam edilmiş olduğunu söyledi.

Vatandaşların İhtiyaçları İçin Seferberlik!

Cumhurbaşkanı sözcüsü Ömer Çelik, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla seferberlik durumunun söz konusu olduğunu söyledi. AFAD, UMKE, teşkilat ekipleri, maden çalışanlarına dair herkes birlik içerisinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Her kesimden vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Bölge halkının yaşamış olduğu zor şartlardan bir an önce kurtulması için tüm destekler en hızlı şekilde verilmeye de devam ediliyor.

Depremzedeler için çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdüğünü ve hala daha desteklerin verilmeye devam edileceğinin altını çizen Çelik, Elazığ şehri ile ilgili olarakta açıklama yaptı. Elazığ şehrinin de depremden etkilenen yerlerden biri olduğunu ve bu sebepten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine 11. afet bölgesindeki şehir olacağının altını çizdi.

Siyasi Olaylarda Yer Almıyoruz, Asıl Olan Birliktir!

Yaşanan siyasi tartışmalara da açıklık getiren Cumhurbaşkanı sözcüsü Ömer Çelik, bu zorlu süreçte siyasi malzeme olmayacaklarını ifade etti. Derin yaralar almaya neden olan deprem olaylarında sadece birlik ve dayanışmaya odaklanmış olduğunu söyledi. Yapılacak herhangi bir prokavasyonlara da aldırış etmediklerini, siyasi çıkar gözetenlere de prim vermediklerini söyledi. Siyasi olaylarda yer almadıklarını ve burada önem arz eden konulardan birinin de ülke için birlik ve beraberlik olması gerektiğini savundu. Buna göre siyasi olaylara malzeme verenlerin de oyunlarına gelmeyeceklerini, deprem ve depremzedelerle ilgili dayanışma sürecinin de devam edecek olduğunun altını çizdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.