Elektrikli Volvo C40 ve XC40 Modellerine Güncelleme Geldi!

Volvo tarafından XC40 Recharge ve C40 Recharge elektrikli SUV modellerinde güncellemeler yapıldı. Aileye eklenen yeni arkadan itişli modeller dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Elektrikli Volvo C40 ve XC40 Modellerine Güncelleme Geldi!

Volvo'nun %100 elektrikli SUV modelleri XC40 Recharge ve C40 Recharge güncellemeler aldı. Söz konusu ikisi artık arkadan çekişli versiyonlarla geliyor, daha uzun menzile sahip ve daha hızlı şarj oluyor. Böylece, 25 yıl sonra, Volvo'nun ürün gamı bir kez daha arkadan itiş sunacak.

Tam 25 Yıl Sonra Tekrardan Geldi

Elektrikli Volvo XC40 Recharge ve Volvo C40 Recharge otomobillerinde arka aksa güç sağlayan ikinci nesil kalıcı mıknatıslı elektrik motoru şirket içinde oluşturuldu. Normal bir akünün veya büyük bir akünün seçilmesine bağlı olarak, söz konusu motorun iki farklı güç çıkışı vardır. İlk seçenekteki 175 kW'lık motor, önden çekişli modellere göre %3 daha güçlü.

Volvo XC40 Recharge'da, yeni motor arka aksa monte edilmiştir ve 69 kWh'lik bir pil paketi ile birleştirilmiştir. Bu pilin bildirilen menzili, soğutma verimliliğinde yapılan iyileştirmeler nedeniyle önceki sürümlerle aynı olmasına rağmen, WLTP'ye kıyasla 460 kilometreye (+35 km) yükseldi. Volvo C40 Recharge'ın menzili aynı kombinasyonla 476 kilometreye (+38 km) çıktı. Ayrıca pilin 130 kW DC hızlı şarj aldığı ve yaklaşık 34 dakikada %10'dan %80'e çıktığı belirtiliyor.

image-46.jpg

Daha güçlü motor ve daha büyük akü tercih eden müşteriler için 185 kW motor ve 82 kWh akü kombinasyonu mevcuttur. WLTP'ye göre, XC40 Recharge 515 kilometrelik bir sürüş menzili sunarken, C40 Recharge 533 kilometrelik bir sürüş menzili sunuyor. Bu pilin maksimum şarj gücü 150 kw'dan 200 kw'a yükseltilmiştir. Bu, markanın açıklamasına göre yaklaşık 28 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e dolum anlamına geliyor.

Yeni Dört Tekerlekten Çekişli Versiyon

Aileye eklenen arkadan itişli versiyonların yanı sıra dört tekerlekten çekişli modeller de güncellenmiş. 150 kW'lık ön-arka motorlardan oluşan mevcut düzen yerine önde 117 kW'lık asenkron motor ve arkada yeni geliştirilen 183 kW'lık sürekli mıknatıslı motora geçiş yapılmış. Yeni konfigürasyon, batarya soğutmasında verimlilik iyileştirmeleri yapılan 82 kWsa'lik batarya ile kombine edilmiş.

volvo-c40-recharge-avrupada-satista-8902.webp

Yapılan bu değişiklik sayesinde, XC40 Recharge Twin Motor AWD versiyonun menzili 500 kilometreye çıkarılmış. Bu da mevcut halindekine göre 62 kilometre gibi önemli bir artış anlamına geliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.