Elon Musk Açıklama Yaptı! Twitter’ın Reklam Politikasından Şikayetçi Oldu!

Elon Musk'ın Twitter reklamları hakkında neler söylendi? Musk'a göre Twitter'daki reklamların miktarı azalacak. Elon Musk, reklam yönergelerini değiştirmeye hazırlanan Twitter'dan sorumlu.

Yayınlanma:
Elon Musk Açıklama Yaptı! Twitter’ın Reklam Politikasından Şikayetçi Oldu!

Twitter CEO'su Elon Musk, şirketin reklam kullanımını azaltacağını duyurdu. Ayrıca müşterilerin reklamları tamamen kapatmasını sağlayacak bir abonelik sistemi geliştirdiklerini belirtti.

Twitter'da "Sıfır Reklam" Dönemi Resmen Başlıyor

Şirket, Musk'ın Ekim ayında Twitter'ı satın almasından bu yana gelir akışlarını çeşitlendirmek için çalışıyor ve Musk'ın son hamlesi de bu çabanın bir parçası. Daha önce sosyal medya reklamcılığına para harcayan birçok şirket, şirketin ılımlı uygulamalarından memnun olmadıkları için bunu yapmayı bıraktı. Twitter şu anda bunun bir sonucu olarak mali sorunlar yaşıyor. Platformdaki reklamlar şu anda tamamen silinemez. Şirketin yeni abonelik hizmeti Twitter Blue ile yalnızca daha az reklam ve daha fazla kişiselleştirilmiş reklam görebilirsiniz. Ancak Musk, kullanıcıların yenilenen bir abonelikle artık bu sorunu yaşamayacaklarını iddia etti.

Musk, en son yaptığı paylaşımda "Twitter'da reklamlar çok sık ve çok büyük" ifadesini kullanmıştı. Önümüzdeki haftalarda, her ikisini de ele almak için adımlar atılıyor. Özel içeriklere erişim ve atılan tweetleri geri alma gibi ekstra özellikler sağlayan Blue aboneliğinin platform gelirini önemli ölçüde artırması bekleniyor. Ancak hizmetin yeni fiyatı henüz açıklanmadı. Bazı kaynaklar, şirketin ana gelir kaynağı olarak reklamcılıktan vazgeçmeyi hedeflediğini iddia ediyor. Twitter'ın aldığı önlem, geçtiğimiz günlerde siyasi reklam kısıtlamasını gevşetmesi ve reklam sektöründe çalışan mühendisleri işten çıkarması üzerine başladı.

elon-musk-twitter-ceo-olacak-1-1.webp

Twitter'ın yeni abonelik modeli ve reklamların kaldırılması, işletmenin finansal sorunlarını çözerken kullanıcı deneyimini iyileştirebilir. Bu ayarlamaların platform kullanıcı memnuniyetini ve gelirini artırmada faydalı olup olmadığını göreceğiz.

Twitter’ın Tepki Çeken Özelliği İçin Geri Adım Atıldı

Kullanıma sunulduktan sonra eleştiri yağmuruna tutulan yeni özellik, Twitter yönetimini harekete geçirdi. Kullanıcılara herhangi bir dayatma söz konusu olmadığını belirten Elon Musk, “Bir sonraki Twitter güncellemesi, Sizin İçin mi (yani önerilen), Takip ettiğinizi veya oluşturduğunuz listeyi hatırlayacak ve sizi önerilen tweet’lere döndürmeyi durduracak.” ifadelerine yer verdi. Musk ayrıca, kullanıcıların bir noktada “Sizin İçin” ve “Takip Edilenler” sekmeleri ile sahip olduğunuz sabitlenmiş listeler için özel bir düzen oluşturacaklarını belirtti. Kullanıcılar üst kısımda yer alan sekmelerini özelleştirebilecek.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.