Emekli Albay Dursun Çiçek’ten Ak Partiye Aklama

CHP İstanbul Milletvekili, eski Ergenekon ve Balyoz sanığı, emekli Albay Dursun Çiçek, AK Parti’yi aklayan ifadeler kullandı. İşte o sözler;Ahmet Hakan’ın Hürriyet gazetesinde her çarşamba çıkan “Çarşamba Sohbetleri”...

Yayınlanma:
Emekli Albay Dursun Çiçek’ten Ak Partiye Aklama

CHP İstanbul Milletvekili, eski Ergenekon ve Balyoz sanığı, emekli Albay Dursun Çiçek, AK Parti’yi aklayan ifadeler kullandı. İşte o sözler;

Ahmet Hakan’ın Hürriyet gazetesinde her çarşamba çıkan “Çarşamba Sohbetleri” köşesine konuşan Çiçek ordudan gençliğine, Ergenekon’dan Cemaat operasyonlarına kadar Ahmet Hakan’ın sorularını cevaplandırdı.

7 yıl Psikolojik Harekat Dairesi’nde, 7 yıl da Deniz Kuvvetleri Karargahında çalıştığını belirten emekli Albay, “AKP iktidara gelince YAŞ (Yüksek Askeri Şura) kararlarına şerh koydu. Bu da Silahlı kuvvetler üzerinde baskı oluşturdu ve cemaatçilerin ordudan uzaklaşmaları zorlaştı” dedi. Ahmet Hakan’ın, cemaatçilerin en çok hangi rütbelerde olduğunu sorması üzerine Çiçek, çok büyük rütbelerde olmadıklarını belirterek “Silahlı Kuvvetler’i ele geçirmenin çok uzun bir süreç gerektirdiğini bildiği için operasyon yapmayı tercih etti” ifadelerine yer verdi.

Cemaatçilerin isimlerini soran Ahmet Hakan, “asıl sıkıntının bu” olduğu yanıtını aldı. O kişilerin hakkında delil bulunamadığını belirten emekli Albay, “En son birkaç kişi görevden alındı, demek ki haklarındaki deliller olgunlaştı” dedi ve ekledi; “Silahlı kuvvetler şu an çok meşgul. Terörle mücadele ediyor. Geçmişte herkes birbirini Ergenekoncu diye damgalıyordu, şimdi cemaatçi diye damgalıyor.” Bu durumun terörle mücadeleyi de zafiyete uğratmasından korktuğunu belirten Dursun Çiçek, “%10 cemaatçi” sorusuna yaklaşık olarak cevabını verdi ve bu kişilerin darbe yapabileceğini düşünmediğini, “Fetullahçılar zaten şu anda Fetullahçı olmadıklarını kanıtlamaya çalışıyorlar” sözleriyle belirtti. Çiçek; “Askeri yargı somut delil olmadığı sürece bu tür suçlamalara prim vermiyor ‘deliliniz varsa getirin’ diyor. Komuta kademesi de bu yaklaşımı destekliyor” diyerek askeri yargı için güven verdi.

General rütbesinde cemaatçi olup olmadığı konusunda net fikri olmayan Dursun Çiçek “mutlaka vardır” demekle yetindi ve daha önce AK Parti’den kendilerine gelen “terfi ettirilecekler” listesini kontrol etmelerini istediklerini söyledi.

Orduda bir zamanların büyük hassasiyeti olan “İrtica”ya da değinen Ahmet Hakan, “Neydi o hassasiyetin özü?” diye sordu. Albay Çiçek ise irtica tehlikesinin yüzde 80 cemaat olduğunu ve orduya polise sızıp, İran’daki gibi “İmam Devleti” kurmak istediklerini savundu. Başörtüsüne karşı olmadığını, annesinin de başörtülü olduğunu söyleyen Çiçek, namaz kıldığını, annesinin babasının da kıldığını sözlerine ekledi.

Hedef olmasının sebebini “Psikolojik Harekat Dairesi’ni” kapatmak olduğunu ve kendisinin aslında hedefte olmadığını söyleyen emekli Albay, bunu başardıklarını ve daire kapanınca yüzlerce subayın tutuklanabildiğinin altını çizdi.

Islak imza tartışmasını da soran Ahmet Hakan’a ise; (ıslak imzanın kendisine ait olduğu raporunu veren) “kriminal daire başkanı Albay, şu an paralelden tutuklu” sözlerini sarf etti.

AKP’nin hiç değilse hata yaptığını kabul ettiğini ancak cemaatin “bugün olsa yine aynı şeyi yaparım” dediğini savunan Çiçek, “bugün olsa yine aynı haksızlığı yapacak” sözleriyle cemaate yüklendi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.