Emekliler 2017 Yılına Mutlu Girecek Mi? Emekliler İçin Beklenen Zam Miktarı Ne Kadar?

Türkiye genelinde milyonlarca emekli 2017 yılında alacakları zam miktarının ne olacağını merak ediyor. Peki emekliye 2017 yılında ne kadar maaş verilecek ? Düşünülen zam miktarı ne kadar?

Yayınlanma:
Emekliler 2017 Yılına Mutlu Girecek Mi? Emekliler İçin Beklenen Zam Miktarı Ne Kadar?

Her yılın iki döneminde belirlenen ve büyük bir heyecanla beklenen maaş zammı için sabırsız bekleyiş başladı.

Milyonlarca emekli, işçi ve memuru yakından ilgilendiren 2017 yılı ilk dönem maaş zamlarının miktarı için meraklı bekleyiş başladı. Her yılın 6 aylık iki döneminde uygulanan, önceki dönem içinde gerçekleşen ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre belirlenen zam miktarı için TÜİK'in Aralık ayının başında açıklayacağı enflasyon rakamları beklenmeye başlandı.

TÜİK'in açıklayacağı Kasım ayı enflasyon rakamı dikkate alınarak yapılacak olan zam miktarını ülke genelinde milyonlarca emekli merakla beklemeye başladı.

Emeklilere Müjde Torba Yasadan Geldi

Emekli maaşının hesaplanmasında uygulanan sistem prime esas kazancı, brüt asgari ücretin 6.5 katı olarak belirleniyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde torba yasanın yürürlüğe girmesinin ardından bu oran 7.5 katına yükseldi. Bu yükseliş ile birlikte emeklilerin 2017 yılının ilk dönem maaşlarında yüzde 15' e varan bir zam bekleniyor.

Memur emeklisi olan vatandaşlar ve halen çalışmakta olan memurlar 2017 yılında toplu sözleşmelerinin olması gereği 3 + 4 zam alacaklar. Öte yandan temmuz ayında da enflasyon farkının uygulanması bekleniyor. Torba yasa ile birlikte yürürlüğe giren yeni düzenlemede emeklilerin yüzünü güldürüyor. Torba yasa ile gelen düzenlemede maaşlarını tavadan gösteren kişilerin alacakları emekli maaşlarında %15’lik zam artışı bekleniyor.

Emeklilere, memurlara ve işçilere verilecek olan yeni yıl zammı Aralık ayında açıklanacak enflasyon rakamlarından sonra belirlenecektir.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.