Emekliye Zam Müjdesi Geldi

Emekliye zam. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine Temmuz ayında zam yolda. Zam ne kadar? Zamdan kimler faydalanabilecek? Zam ne zaman uygulanacak? detaylar haberimizde...

Yayınlanma:
Emekliye Zam Müjdesi Geldi

Geçtiğimiz ocak ayında 9 milyon Bağ-Kur SSK emeklisine çifte zam yapılmıştı. Gelen son bilgilere göre Temmuz ayında 9 milyon emekliye bir zam daha yapıldı.

2016 ikinci dönemi olan Temmuz ayından itibaren emeklilere ilk dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam yapılması kararlaştırıldı. Emeklilere yapılan zam toplamda 152 tl.

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılın ilk ayında gerçekleşen enflasyon kadar zam alacaklar. Emekli maaşlarına uygulanacak olan zam, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından(TÜİK) temmuz ayının başında açıklanacak. 9 Milyon emekli enflasyon rakamlarını merakla beklerken, yapılan araştırmalar enflasyon rakamlarının bu düzeyde seyir etmesi halinde uygulanacak zam 152 tl civarında olması bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerine; Ocak-Nisan dönemi enflasyonu %2.55 düzeyinde gerçekleşti. İlk 6 aya ait enflasyon rakamlarının açıklanması ve buna bağlı olarak emeklilerin zam oranının belirlenmesi için son olarak 2 verinin açıklanması kaldı. Durum değerlendirmesi yapan uzmanlar, Ocak-Haziran ayları arasındaki 1. dönemde enflasyonun rakamlarının yani emeklilerin zam oranının %4 civarında olabileceğinin tahmini yapılıyor. İlk 6 aylık enflasyonun %4 olması halinde, 9 milyon civarı SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz ayından sonraki maaşları 35 ile 152 lira arasında artması bekleniyor.

Aralıkta 745 tl olan en düşük emekli maaşı ocakta 874 olmuştu. Temmuz ayında artış 4 olursa bu maaşın 909 tl olması bekleniyor.

Memur emeklilerinin Temmuz ayında yapılacak zammı ise toplu sözleşme kapsamında yapılacak.Memur emeklilerinin maaşlarında Temmuz ayında %5 artış olması bekleniyor. Öte yandan ilk 6 aylık enflasyon %6 barajını aşarsa, aşan kısım da maaşlara yansıyacak. Uzmanların yaptıkları tahminlerin tutması halinde, memur emeklilerine enflasyon farkı olmayacak.

5haber.com  | Adıyaman

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.