Emniyette 13 bin kişi üzerinde çalışmalar sürüyor-Yeni açığa alma dalgası geliyor

Geçtiğimiz gün yayımlanan yeni kararname ile 9 bin 103 emniyet personeli açığa alındı. Açığa alınan personellere bir yenisi daha eklenmesi bekleniyor. İşte alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
Emniyette 13 bin kişi üzerinde çalışmalar sürüyor-Yeni açığa alma dalgası geliyor

Geçtiğimiz gün yakalanan ve elinde şifreli bir sd kart ele geçirilen FETÖ'cünün bu sd'deki mahrem imamları ortaya çıkmıştı. Ele geçirilen sd kartın şifresi, MİT tarafından kırıldı ve FETÖ'nün mahrem imamlarına ulaşıldı. Ulaşılan mahrem imamları ile geçtiğimiz gün Emniyet Genel Müdürlüğünden 9 bin 103 personel açığa alındı.

Sivil mahrem imamların gün yüzüne çıkması ile emniyetten 9 bin 103 personel açığa alınmıştı. Açığa alınan bu personellere yeni bir dalga daha eklendi. Kozanlı Ömer'den sonra emniyet imamlığına atandığı belirlenen kişiden ele geçirilen bu sd karttan çıkan 17 bin kişi, geçtiğimiz gün açığa alındı. Devam eden araştırmalar ile 13 bin personel üzerine daha çalışmaların sürdüğü ve yeni bir açığa almak kararnamesinin geleceği belirtildi. Örgütün sadece kripto sayılan bazı örgüt üyelerinin kullandığı tespit edilen ByLock gibi haberleşme ağı olan "Co-Co" kullandıkları tespit edildi. Öte yandan bu listelerin dışında devam eden operasyon kapsamında Ankara'da 11 bin kişilik bir listenin hazırlıkların tamamlanmasının ardından operasyon için düğmeye basılması bekleniyor.

Ele geçirilen listede bulunan isimlere bundan iki hafta önce yurt dışı yasağı konuldu. Yurt dışı yasağı konulması ile kriptolu haberleşme programı şifrelendi. Bu şifrelerin kırılması ile personeller açığa alındı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre açığa alma işleminin ardından yeni bir açığa alma dalgasının gelmesi bekleniyor. Yayımlanacak yeni açığa alma kararnamesinin kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. Açıklama gelir gelmez haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.