En Az İlköğretim Mezunu KPSS'li ve KPSS'siz 3 bin 220 Memur Alımı (Sosyal Hizmetler Tercih Kılavuzu 2016)

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan kılavuzda 2016 Sosyal Hizmetler tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre sosyal hizmetler kanunu kapsamında en az ilköğetim mezunu 3 bin 220 memur alımı yapılacağı belirtildi.

Yayınlanma:
En Az İlköğretim Mezunu KPSS'li ve KPSS'siz 3 bin 220 Memur Alımı (Sosyal Hizmetler Tercih Kılavuzu 2016)

Geçtiğimiz gün Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında 3 bin 220 personel alımı ilan sonrası, ilgili ilana ait tercih kılavuzu yayımlandı.

Yayımlanan ilana göre 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında 3 bin 220 personel alımı yapılacak. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan ilana göre adaylar, tercih edebilecekleri pozisyonları gösteren tabloları ile Genel Bilgiler kısmını dikkatlice incelemeleri, şartlarını taşımadıkları kadro/pozisyonlar için tercihte bulunmamaları için özel önem arz etmektedir.

Tercih Tarihleri

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre tercih yapacak olan memur adayları tercihlerini 30 Aralık-13 Ocak tarihleri arasında yapabileceklerdir. İlgili lana başvuruda bulunacak olan adaylar, tercihlerini E Devlet sistemi üzerinden DPB Başkanlığına iletecektir. Tercihlerin alınması, son başvuru tarihi olan 13 Ocak günü 23.59'da sona erecektir.

KPSS ile Yerleştirme

KPSS ile yerleştirme işlemlerinde adaylar öğrenim düzeylerine göre tercih edebilecekleri kadro veya pozisyonlardan talep edilen nitelikleri taşıdıkları kadro veya pozisyonları tercih edeceklerdir.

Kura ile Yerleştirme

İlkokul/ortaokul/ilköğretim düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirme yapılacak.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını DPB’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen adayların listesi DPB e-Uygulama 2828 Sosyal Hizmetler Sistemi bölümünden yayımlanacaktır.

İlanın tüm detayları ve ataması yapılacak personel sayısı ile nitelikler için TIKLAYIN

Son dakika haberlerinden, memur alımlarından ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.