En az lise mezunu 7 bin bekçi alımı tam tarihi belli oldu mu, hangi illere alım yapılacak?

Bekçi alımı için geri sayım devam ediyor. KHK Emniyete açılan 7 bin bekçi kadrosuna alımlar ne zaman olacak? Bekçi alımı hangi illere yapılacak? Alım için gerekli şartlar nelerdir? İşte bekçi alımı başvuru şartları ve tüm detaylar.

Yayınlanma:
En az lise mezunu 7 bin bekçi alımı tam tarihi belli oldu mu, hangi illere alım yapılacak?

Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararname ile 7 bin bekçi alımı yapılacağı belirtildi. KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilen 7 bin bekçi kadrosu için ilan, on binlerce bekçi adayı tarafında büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor. İlanın yayınlanmasını bekleyen adaylar, alımların ne zaman yapılacağı, alınacak bekçilerin ne kadar maaş alacağını ve hangi illerde yapılacağını araştırmaya başladı. İşte bekçi alımı ile ilgili detaylar.

İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan bekçi alımı için sabırsız bekleyiş devam ederken alımların kısa süre içinde yapılması bekleniyor .Daha önce de KHK ile 10 bin kadro tahsis edilen polis özel harekat alımları, KHK'nn yayımlanmasının ardından yaklaşık olarak 1,5-2 aylık bir süre geçince yapıldı. Bu kapsamda bakıldığında bekçi alımı ilanının çok kısa bir sürede yayınlanması bekleniyor.

Alım Yapılacak İller

Beklenen 7 bin bekçi alımının yapılacağı iller de belli oldu. Yapılan açıklamada 7 bin bekçi alımının yapılacağı iller şu şekilde: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Hatay  ve Mersin. Öte yandan 7 bin bekçi alımının yanı sıra terör olaylarının devam ettiği illere de ayrıca bekçi alımlarının yapılması bekleniyor.

Başvuru Şartları

# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

# En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

# Başvuru yapılan illerde en az bir yıl ikamet etmiş olmak,

# Başvuru tarihi itibariyle askerliğini yapmış ve 30 yaşından yukarı olmamak,

# Görev yapmaya engel bir hastalığı bulunmamak,

# Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama şartları aranmaktadır.

İlan yayımlanır yayımlanmaz haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.